Ik ben écht niet bang ... maar dat wist ik eigenlijk allang
Boek

Ik ben écht niet bang ... maar dat wist ik eigenlijk allang (2019)/ geschreven door Rick Meijer, met illustraties van Esther Malaparte

Lana bezoekt met Saar en Jasmijn een spookhuis. Lana vindt het best eng, maar als ze anders naar de griezelige dingen kijkt, is ze niet bang meer. Dan zijn die vleermuizen gewoon vlinders en is het spook is een oud laken met gaten. Prentenboek met vrij donkere illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Lana ziet een spookhuis. Ze vindt het eng, maar wil zich niet laten kennen bij haar stoere klasgenootjes Saar en Jasmijn en ze gaat mee naar binnen. Saar en Jasmijn zien enge dingen en gillen het uit. Maar door 'om te denken' vindt Lana al die enge dingen helemaal niet eng meer. Vleermuizen noemt ze vlinders en een spook een oud laken met gaten. Eenmaal weer buiten vraagt Lana zich af wie nu eigenlijk het stoerste meisje van de klas is. Prentenboek dat een andere manier van omgaan met angst laat zien. Het wordt heel eenvoudig beschreven, maar het is de vraag of kleuters in staat zijn op deze manier met hun angst om te gaan. Angst is ook niet altijd zo simpel als hier beschreven wordt. De tekst is op rijm, af en toe nogal gekunsteld, maar laat zich redelijk goed voorlezen. De kleurenillustraties beslaan steeds een dubbele pagina, zijn verzorgd en vullen de tekst goed aan. Er is veel gewerkt met donkere kleuren en schaduw wat de griezelige sfeer in het boek versterkt, soms zijn de vormen haast abstract. Bruikbaar met kleuters vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021418025 | 28 pagina's

Titel Ik ben écht niet bang ... maar dat wist ik eigenlijk allang
Uniforme titel Ik ben echt niet bang
Auteur Rick Meijer
Secundaire auteur Esther Malaparte
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Volt, 2019
Overige gegevens 28 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Titel over meerdere pagina's verdeeld
ISBN 9789021418025
PPN 423056530
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Angsten ; Griezelen ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands