Bijbelverhalen voor jonge kinderen
Boek

Bijbelverhalen voor jonge kinderen ([2019])/ Charlotte & Michael Berghof, vertaald [uit het Engels] door Nelleke Scherpbier ; met illustraties van John Joseph

Dertig bekende verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament worden kort naverteld. Met bij elk verhaal twee inhoudelijke vragen en een voorbeeldgebedje. Met veel kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Recensie

Handzame en vrij dikke kinderbijbel met de dertig bekendste verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament. Omwille van de begrijpelijkheid zijn de veelal lange en complexe originele verhalen hier sterk verkort en vereenvoudigd, waardoor soms essentiële zaken onbenoemd blijven. De overlappende boodschap van deze op maat gesneden verhalen is dat God een persoonlijke relatie met zijn kinderen wil en voor hen zorgt en het goede voor hen zoekt. Daarbij worden heftige zaken, zoals de reden van de zondvloed, slechts kort benoemd en ligt de nadruk steeds op Gods liefde. Elk verhaal wordt gevolgd door twee deels inhoudelijke vragen en een voorbeeldgebedje dat telkens begint met de aanroep 'Lieve God'. De dubbelpagina vullende stripachtige kleurrijke illustraties zijn door hun eenvoud goed op de jonge doelgroep afgestemd. De figuren zijn ietwat stijfjes afgebeeld. Achterin staan Bijbelteksten om te onthouden (in de Bijbel in Gewone Taal-vertaling), het Onze Vader, de Apostolische Geloofsbelijdenis, voorbeeldgebeden en een aanzet tot een gebedsdagboek. Kinderbijbel die is bedoeld als een eerste kennismaking met de Bijbel voor een protestants-christelijke doelgroep. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026623103 | 159 pagina's

Titel Bijbelverhalen voor jonge kinderen
Auteur Charlotte Berghof
Secundaire auteur Michael Berghof ; Nelleke Scherpbier ; John Joseph
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : KokBoekencentrum.nl uitgevers, [2019]
Overige gegevens 159 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: The Bible storybook for starters. - Copenhagen Publishing House
ISBN 9789026623103
PPN 422069906
Rubriekscode 222
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bijbelverhalen
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbelverhalen