Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Kids labo
Boek

Kids labo 25 fantastische projecten voor jonge wetenschappers ([2019])/ Robert Winston, fotografie: Dave King ; vertaling [uit het Engels]: Siska Lernout

Bouw een opwindbare auto, een stevige toren van spaghetti of zingende lepels. 25 proefjes worden stap voor stap uitgelegd met kleurenfoto's. Daarbij staat uitleg over de (natuurkundige) werking. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een windturbine, luchtverfrisser, krantenkrukje of mondharmonica maak je helemaal zelf. Verdeeld over verschillende categorieën vind je in dit boek 25 projecten waarmee kinderen zelf of met een klein beetje hulp aan de slag kunnen. Ieder project begint met een korte inleiding en een grote kleurenfoto van het eindresultaat, daarna volgt het benodigde materiaal en een stappenplan met duidelijk genummerde geschreven instructies en kleurenfoto's. In een apart kader staan de benodigde tijd en en de moeilijkheidsgraad. Na het stappenplan volgt een kader 'zo werkt het' en een voorbeeld van hoe de wetenschap/techniek in de praktijk werkt. Zo geeft het project windturbine uitleg over elektriciteit opwekken. Het kader 'test en probeer' nodigt uit om verder op onderzoek te gaan. Bevat een register en woordenlijst. Eerder verscheen o.a. 'Kids labo : 25 experimenten die je buiten kunt doen'* (2018). Vrolijk en kleurrijk boek dat uitnodigt om aan de slag te gaan. De instructies en bijbehorende foto's zijn duidelijk en begrijpelijk. Het materiaal dat gebruikt wordt is vaak al in huis, zodat kinderen meteen aan de slag kunnen. Ook op school of in de buitenschoolse opvang te gebruiken bij techniekactiviteiten. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059246997 | 160 pagina's

Titel Kids labo : 25 fantastische projecten voor jonge wetenschappers
Auteur Robert Winston
Secundaire auteur Dave King ; Siska Lernout
Type materiaal Boek
Uitgave [Mechelen] : Bakermat, [2019]
Overige gegevens 160 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Science lab. - London : Dorling Kindersley Limited, (c)2019
ISBN 9789059246997
PPN 423637347
Rubriekscode 507
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurwetenschappen; Experimenten
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Experimenten