Hoe is het om transgender te zijn?
Boek

Hoe is het om transgender te zijn? ([2019])/ Honor Head, vertaling [uit het Engels]: Minke van Dam ; eindredactie: Hiskia Peters

Als je transgender bent, voel je je niet thuis in je eigen lijf. Je bent geboren als jongen, maar je voelt je een meisje (of andersom). Lees hoe dat voelt en hoe je ermee om kunt gaan. Met gespreksvragen en kleine kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Mens en maatschappij TRANSSEKSUALITEIT HEAD
  • Aanwezig
    8-14 jaar - Spanning en Avontuur - Mens en maatschappij TRANSSEKSUALITEIT HEAD

Recensie

Als je transgender bent, voel je je niet op je gemak in je eigen lijf. Je bent geboren als jongen maar je voelt je een meisje, of andersom. Dit boek geeft op simpele en toegankelijke wijze uitleg over transgender zijn: wat betekent transgender, hoe maak je het bespreekbaar, welke keuzes kun je tijdens de transitie maken en hoe ga je om met pestgedrag? Op een pastelgekleurde bladspiegel worden korte stukken tekst afgewisseld met kleine getekende kleurenillustraties. Naast praktische informatie geeft de auteur vooral veel tips om het onderwerp bespreekbaar te maken, ook deelt een transgender jongen zijn verhaal en ervaringen. In aparte 'Praat erover' kadertjes staan punten die je kunt gebruiken om te discussiëren. Aanwezig zijn een woordenlijst, register en verwijzingen naar enkele boeken en websites. Onderdeel van de serie 'Mijn leven, jouw leven'*. Vrolijk ogend boek dat op een simpele, maar volwassen manier het onderwerp bespreekbaar maakt. Interessant voor iedereen die meer wilt weten over het onderwerp of die zelf vermoedt transgender te zijn. Zoveel jeugdboeken zijn daar niet over! Ook zeer geschikt om binnen een klas of groep het onderwerp bespreekbaar te maken. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463414456 | 32 pagina's

Titel Hoe is het om transgender te zijn?
Auteur Honor Head
Secundaire auteur Minke van Dam ; Hiskia Peters
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Understanding transgender. - The Watts Publishing Group, (c)2017. - (My life, your life)
ISBN 9789463414456
PPN 421605235
Rubriekscode 308.15
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Transseksuelen ; Transgender personen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord LHBTI

Relaties/Serie

Mijn leven, jouw leven
Boek

Mijn leven, jouw leven (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Honor Head