Ik ben verdrietig
Boek

Ik ben verdrietig ([2019])/ Aurélie Chien Chow Chine

Viktor is een eenhoorn. Zijn manen hebben alle kleuren van de regenboog. Vandaag is Viktor verdrietig en daarom worden zijn haren blauw. Met ademhalingsoefening om je verdriet te leren beheersen. Klein vierkant prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Klein, vierkant prentenboekje met eenhoorn Viktor in de hoofdrol. Als Viktor zich normaal voelt, kleuren zijn haren in alle kleuren van de regenboog. Vandaag voelt Viktor zich verdrietig - kijk maar naar zijn blauwe haren. Hoe dat komt? Hij wil iets anders spelen dan Max en Marie. Terwijl die samen tikkertje spelen is Viktor helemaal alleen, en daar is hij de hele dag en avond verdrietig van. Om de tranenwolk die in zijn hoofd zit weg te jagen, haalt hij flink adem en blaast de tranenwolk weg. Met zon in zijn hoofd en zijn gekleurde haardos voelt gelukkig alles anders! De tekst is eenvoudig en herkenbaar; de prenten in ecoline en aangezet met zwarte lijnen ondersteunen de tekst, zitten vol gevoel en tonen Viktor 'op z'n verdrietigst én op z'n best'! Andere deeltjes in de serie 'Wat Viktor voelt' zijn: 'Ik ben bang', 'Ik ben verlegen' en 'Ik ben boos'*. Eenvoudige maar doeltreffende uitgave om met jonge kinderen over gevoelens te praten - en door de simpele ademhalingsoefening ook nog een oplossing aan te dragen voor eigen verdrietige buien. Voor thuis, opvang en school. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789403210735

Titel Ik ben verdrietig
Auteur Aurélie Chien Chow Chine
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Ballon, [2019]
Overige gegevens 27 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - Vertaling van: Je suis triste. - Paris : Hachette Livre, (c)2018. - (Les émotions de Gaston)
ISBN 9789403210735
PPN 422576131
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verdriet
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Verdriet

Relaties/Serie

Wat Viktor voelt
Boek

Wat Viktor voelt (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Aurélie Chien Chow Chine