Ik ben verlegen
Boek

Ik ben verlegen ([2019])/ Aurélie Chien Chow Chine

Viktor is een eenhoorn. Zijn manen hebben alle kleuren van de regenboog. Vandaag is Viktor verlegen en daarom worden zijn haren paars. Met ademhalingsoefening om je verlegenheid te overwinnen. Klein vierkant prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Viktor is een gewone eenhoorn met een bijzondere eigenschap: de kleur van zijn manen geeft aan hoe hij zich voelt. Als hij zich gewoon voelt, hebben zijn manen alle kleuren van de regenboog, maar als hij bang is kleuren zijn manen groen, is hij boos dan worden ze rood en zo krijgen ze bij elk gevoel een andere kleur. Deeltje uit de vierdelige serie 'Wat Viktor voelt'; de andere delen zijn: 'Ik ben bang', 'Ik ben verdrietig' en 'Ik ben boos'*. Dit keer is Viktor jarig. Hij staat in het middelpunt van de belangstelling en weet niet hoe hij met al die aandacht om moet gaan. Hij probeert van alles, zoals zich achter zijn handen verstoppen, maar niets helpt. Zijn haren zijn paars geworden. Dan krijgt hij de tip om zich zo groot en sterk te maken als een tijger, zodat zijn verlegenheid bang van hem wordt. Met een begeleide ademhalingsoefening overwint hij zo zijn verlegenheid. Kinderen worden aangemoedigd deze oefening mee te doen. Ideaal om op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen met kinderen te praten over gevoelens. Een serie boeken die kinderen helpt gevoelens te herkennen, te benoemen en te beheersen. Klein, vierkant prentenboekje. De auteur en illustrator is relaxatie-therapeute in het basisonderwijs. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789403210728

Titel Ik ben verlegen
Auteur Aurélie Chien Chow Chine
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Ballon, [2019]
Overige gegevens 27 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - Vertaling van: Je suis timide. - Paris : Hachette Livre, (c)2018. - (Les émotions de Gaston)
ISBN 9789403210728
PPN 422576174
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verlegenheid
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Verlegenheid

Relaties/Serie

Wat Viktor voelt
Boek

Wat Viktor voelt (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Aurélie Chien Chow Chine