Zelfbeeld en zelfvertrouwen
Boek

Zelfbeeld en zelfvertrouwen ([2019])/ Honor Head, vertaling [uit het Engels]: Minke van Dam ; eindredactie: Hiskia Peters

Als je een negatief zelfbeeld hebt of weinig zelfvertrouwen, denk je dat anderen knapper, slimmer of leuker zijn dan jij. Lees waar die gevoelens vandaan komen en wat je eraan kunt doen. Met gespreksvragen en kleine kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de serie 'Mijn leven, jouw leven'* over onderwerpen die invloed hebben op de ontwikkeling van jongeren gaat dit deel over het zelfbeeld en zelfvertrouwen. Met name is er aandacht voor een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. De auteur beschrijft mogelijke oorzaken, zoals pesten, leerproblemen, jezelf niet mooi vinden en groepsdruk, en hoe het zich uit (verlegenheid). Het boek is verdeeld in korte heldere hoofdstukken waarin op een positieve manier informatie gegeven wordt, ervaringen gedeeld worden (wel jammer dat het voor Nederlandse jongeren onbekende Amerikanen zijn). Verder worden er gesprekken gestimuleerd en tips gegeven hoe je ermee om kunt gaan. Moeilijke woorden en begrippen zijn vetgedrukt en worden achterin uitgelegd. De lay-out is afwisselend en speels door het gebruik van veel kopjes, verschillende lettertypes, kaders en kleine kleurenillustraties waaronder enkele foto's. Bevat ook verwijzingen naar boeken van dezelfde uitgever en websites (met name filmpjes van Schooltv). Een boek dat jongeren kan stimuleren om na te denken of in gesprek te gaan, maar ook wat irritatie kan opwekken door o.a. de hoeveelheid ellende en goed bedoelde adviezen. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463414470 | 32 pagina's

Titel Zelfbeeld en zelfvertrouwen
Auteur Honor Head
Secundaire auteur Minke van Dam ; Hiskia Peters
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Self-esteem and confidence. - Watts Publishing Group, (c)2017. - (My life, your life)
ISBN 9789463414470
PPN 421605251
Rubriekscode 415.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zelfvertrouwen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Zelfvertrouwen

Relaties/Serie

Mijn leven, jouw leven
Boek

Mijn leven, jouw leven (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Honor Head