Problemen thuis
Boek

Problemen thuis ([2019])/ Honor Head, vertaling [uit het Engels]: Minke van Dam ; eindredactie: Hiskia Peters

Wat doe je als er thuis problemen zijn, die niet ophouden? Zoals geweld, armoede en schulden, ziekte en dood, (seksueel) misbruik en echtscheiding. Met gespreksvragen en kleine kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In een gezin kunnen zich ernstige problemen voordoen: scheiding, mishandeling en misbruik, ziekte en dood of leven in armoede. Dit boek maakt deel uit van de serie 'Mijn leven, jouw leven'* waarin allerlei maatschappelijke thema's aan bod komen. De overige vijf delen zijn gericht op een specifiek probleem zoals cultuurverschillen, transgenders en faalangst. In dit deel worden mogelijke huiselijke problemen aangekaart waardoor de informatie fragmentarisch is. Over bijvoorbeeld ziekte en dood van een familielid valt meer te zeggen dan op één spread. Aan het eind wordt een aantal problemen kort samengevat en van gespreksvragen voorzien. De belangrijkste tip bij de problemen luidt: praat erover! Door de overzichtelijke tekstblokjes, informatie in kaders, kleurgebruik - gedrukt op een gekleurde ondergrond - eenvoudige kleine kleurenillustraties en kleurenfoto's ziet het boek er eigentijds uit. Zoals ook andere informatieve boeken van deze uitgeverij wordt afgesloten met een woordenlijst, alternatieve literatuur, websites (veel fimpjes van Schooltv) en een register. Vooral in groeps-/schoolverband onder leiding van een volwassene te gebruiken. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463414463 | 32 pagina's

Titel Problemen thuis
Auteur Honor Head
Secundaire auteur Minke van Dam ; Hiskia Peters
Type materiaal Boek
Uitgave [Etten-Leur] : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Family differences. - Watts Publishing Group, (c)2017. - (My life, your life)
ISBN 9789463414463
PPN 421605243
Rubriekscode 433
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gezinsopvoeding
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Gezinsopvoeding

Relaties/Serie

Mijn leven, jouw leven
Boek

Mijn leven, jouw leven (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Honor Head