De verovering van de ruimte
Boek

De verovering van de ruimte ([2019])/ tekeningen: Régric, teksten: Pierre-Emmanuel Paulis ; inkleuring: Bruno Wesel ; vertaling [uit het Frans]: James Vandermeersch

Overzicht van de onbemande en bemande ruimtevaart vanaf de eerste Russische kunstmaan in 1957 tot heden. Met foto's en striptekeningen in kleur. Vanaf ca. 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Overzicht van de onbemande en bemande ruimtevaart van 1957 (de eerste Russische Spoetnik-kunstmaan) tot maart 2019. Alle belangrijke successen en ook mislukkingen komen aan bod. Na een chronologisch overzicht van de belangrijkste hoogtepunten komen in zo'n 25 hoofdstukjes alle kleinere en grotere projecten aan bod, met veel leuke bijzonderheden. Het boek behandelt de eerste raketten, kunstmanen, banen naar en rond de maan, ruimtestations, toekomstige plannen etc. Niet alleen de Russische en Amerikaanse ruimtevaart, maar ook de Franse, Belgische en Nederlandse ruimtevaarders komen langs. Aanvullende informatie over musea en exposities in Europa. Het boek (A4-formaat) maak deel uit van een serie over diverse onderwerpen. Gemakkelijk leesbare teksten in korte zinnen. Naast de talloze foto's ook heel veel impressietekeningen in kleur van de striptekenaar Régric die het extra aantrekkelijk maken en de fantasie prikkelen. Nu, vijftig jaar na de eerste mensen op de maan, de ruimtevaart hernieuwd in de belangstelling staat en de Verenigde Staten weer grootse plannen hebben, is dit een leuk boek voor jong en oud om kennis te nemen van wat ruimtevaart tot nu toe bracht. Vanaf ca. 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789030374336 | 64 pagina's

Titel De verovering van de ruimte
Auteur Régric"
Secundaire auteur Pierre-Emmanuel Paulis ; Bruno Wesel ; J. Martin ; James Vandermeersch
Type materiaal Boek
Uitgave [Brussel] : Casterman, [2019]
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Aan de kop van de titelpagina: Régric, P.-E. Paulis, J. Martin
ISBN 9789030374336
PPN 423091441
Rubriekscode 659.82
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ruimtevaart; Geschiedenis
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Ruimtevaart

Relaties/Serie

De reizen van Lefranc
Boek

De reizen van Lefranc (2005-...)

vol.
Uitgeleend
Jacques Martin