Shadow
DVD

Shadow ([2019])/ a Zhang Yimou film

Chinees historisch drama in martial arts-vorm. De koning van Pei is verdreven uit de stad Jing en verwijt dat zijn belangrijkste generaal. Deze heeft echter een plan om de stad te heroveren door een dubbelganger in te zetten.

Aanwezigheid

Recensie

Chinese martial arts-film uit 2018 van Zhang Yimou (Hero, House of flying daggers), met Chao Deng en Li Sun, gebaseerd op een 14e eeuws Chinees epos over de Drie koninkrijken. De koning van Pei is verdreven uit de stad Jing en verwijt dat zijn belangrijkste generaal. Hij weet niet dat de generaal een plan heeft om de stad te heroveren door een dubbelganger (een shadow) in te zetten. De cinematografie, met gebruik van diepe zwart-wittinten is geïnspireerd door de klassieke Chinese schildertechniek met gewassen inkt. Beoordeling IMDb: 7, Tomatometer: 95%. Pauline Kleijer (Volkskrant 15-5-'19): 'opvallendst aan de film is het kleurenpalet. Grijs, in alle gradaties, overheerst in het haarscherpe digitale beeld. (...) De aankleding is adembenemend mooi en het camerawerk speelt een fabelachtig spel met schaduwen (...) De oogverblindende vormgeving van Shadow zindert nog lang na, maar de inhoud is snel vergeten' (3 sterren). Belinda van de Graaf (Trouw 16 -5-'19): 'verhaal vol sappige paleisintriges dat geleidelijk aan afkoerst op een vechtkunst-epos waarin, jawel, stalen paraplu's de hoofdrol opeisen. De actie laat even op zich wachten (...) maar als het zo ver is, weet je niet wat je meemaakt. (...) een van de meest adembenemende actiescènes in de moderne cinema' (4 sterren).

Specificaties

Chinees | 4013549107945

Titel Shadow
Uniforme titel Q Ying
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Deng" ; Li" ; Zhang"
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Splendid Film, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (116 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Chao Deng, Li Sun, Ryan Zheng. - Chinees gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: China : Perfect Village Entertainment, 2018 - Oorspronkelijke titel: Ying
ISBN 4013549107945
PPN 42325832X
Genre historische roman - oorlogsroman
Taal Chinees