Pirouette in Paramaribo
Boek

Pirouette in Paramaribo ([2019])/ Humberto Tan, illustraties Judith van den Hoek ; tekstbewerking: Joke Reijnders

Gerda (11) woont in Paramaribo en heeft een grote droom: ze wil ballerina worden. Ze verhuist naar Nederland om naar de zware dansopleiding in Den Haag te gaan. Ze moet heel veel oefenen en ze mist haar famillie. Zal haar droom uitkomen? Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Gerda (11 jaar) woont in Paramaribo en is een danseres. Als ze danst dan voelt ze dat diep van binnen: haar lichaam beweegt niet alleen op de muziek, ze wórdt de muziek. Gerda's droom is: ballerina worden! De dansvakopleiding is in Den Haag; ze zal naar Nederland moeten verhuizen. Als Gerda na de spannende auditie wordt toegelaten tot de vooropleiding begint het harde werken: trainen, trainen en nog eens trainen! En pijn, heel veel pijn! Gerda mist haar familie én Suriname, maar ze houdt stug vol want ze wil zó graag dat haar droom uitkomt. Gaat het haar lukken? Lief verhaal van Humberto Tan, bewerkt door Joke Reijnders, ter gelegenheid van De Grote Suriname-tentoonstelling* in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Geïllustreerd met grote en kleine, met waterverf ingekleurde penillustraties in pasteltinten. De tekst staat in vrij korte zinnen en een grote letter, de interlinie is vrij ruim. Onder aan de pagina's staat de vertaling van Surinaamse uitdrukkingen. Achterin een kopie van een schilderij van Edgar Degas en een verwijzing naar afspeellijsten op Spotify, behorend bij de muziek die in het boek voorkomt. Voor dansliefhebbers vanaf ca. 9 jaar, ook geschikt voor iets oudere moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789025771805 | 89 pagina's

Titel Pirouette in Paramaribo
Auteur Humberto Tan
Secundaire auteur Judith van den Hoek ; Joke Reijnders
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Nieuwe Kerk, [2019] - Haarlem : Gottmer
Overige gegevens 89 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Uitgave ter gelegenheid van De Grote Suriname-tentoonstelling gehouden in De Nieuwe Kerk Amsterdam van 5 oktober 2019 tot en met 2 februari 2020
ISBN 9789025771805
PPN 422918156
Genre sport
Thematrefwoord Ballet ; Suriname ; Verhuizen ; Heimwee
Taal Nederlands