Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Vogels
Boek

Vogels ([2019])/ Sarah Ridley, vertaling [uit het Engels]: Paul van den Belt ; eindredactie: TekstBalk Redactiebureau, Ria Balk

Eenden, zwaluwen en pingüins : het zijn allemaal vogels. Waaraan herken je een vogel? Lees wat de kenmerken zijn, met veel grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Eenden, zwaluwen en pinguïns ... het zijn allemaal vogels. Wat zijn eigenlijk de kenmerken van een vogel? Eerste wordt uitgelegd dat vogels tot de gewervelde dieren behoren. Deze uitgave, in royaal vierkant formaat en met kleurrijk omslag, bevat tien hoofdstukken. Hierin wordt ingegaan op o.a. kenmerken als het hebben van vleugels, twee poten en snavels en het leggen van eieren. Ook waarin vogels soms van elkaar verschillen zoals het al dan niet een nestje bouwen, kunnen vliegen komt aan bod. Tenslotte wordt de vogeltrek even genoemd. Kleurrijke lay-out, de kleur van de achtergrond waarop de tekst is geplaatst, wisselt steeds. Daarop zijn telkens een of twee grote mooie kleurenfoto's opgenomen, ze ondersteunen de tekst goed. De vrij korte teksten, soms in blokjes, staan in vrij grote letters. In enkele gekleurde kaders is een vraag opgenomen, die de lezer aanspoort tot nadenken. Maakt deel uit van de reeks 'Soort bij soort : ...in het dierenrijk'*, waarin alle diersoorten aan bod komen. Bevat een lijst met moeilijke woorden, een register en meer-weten-tips voor bijpassende boeken en websites. Leerzame uitgave, die zowel thuis als op school bruikbaar is. Vanaf ca. 8 jaar, ook geschikt voor iets oudere moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463415033 | 24 pagina's

Titel Vogels
Auteur Sarah Ridley
Instelling /TekstBalk Redactiebureau, Sint-Oedenrode
Secundaire auteur Paul van den Belt ; Ria Balk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Birds have feathers. - Wayland, Hodder and Stoughton Limited, (c)2018. - (In de animal kingdom)
ISBN 9789463415033
PPN 423150715
Rubriekscode 598.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vogels
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vogels

Relaties/Serie

Soort bij soort
Boek

Soort bij soort ... in het dierenrijk (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Sarah Ridley