De Vlaamse meesters
Boek

De Vlaamse meesters (september 2019)/ Thaïs Vanderheyden, eindredactie: Katrien Hardeman ; coördinatie: Isabel Boons, Anne-Sophie Moerman & Joni Verhulst

Van vijftien werken van beroemde Vlaamse schilders maakte de tekenares nieuwe prenten. Echter, de mensen zijn vervangen door dieren. Met weetjes over o.a. de schilders en twee afbeeldingen in kleur van elk kunstwerk. Kijken en voorlezen, vanaf ca. 6 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend
    8-14 jaar - 2e verd. - Denken en dromen - Beeldende kunst SCHILDERKUNST VAND

Recensie

Vierde deel van de reeks 'Grote kunst voor kleine kenners', in 2018 verscheen 'Verborgen parels : ga mee op ontdekkingstocht naar 30 fantastische kunstklassiekers'*. Thaïs Vanderheyden studeerde kunstgeschiedenis en tekent graag. Met deze grote uitgave (33 cm) wil zij kinderen op speelse wijze enthousiasmeren voor kunst, in dit geval de Vlaamse meesters. Vijftien werken van beroemde schilders als Hans Memling, Rubens en Jan van Eyck zijn tamelijk klein afgebeeld waardoor de fraaie details niet goed te zien zijn. Daarbij heeft de auteur een eigen interpretatie gemaakt van de schilderijen, in de grappige nieuwe versies (paginagroot) nemen dieren de plek in van mensen. Deze afbeeldingen zullen kinderen zeker aanspreken. Wel leiden ze enigszins de aandacht af van het originele werk. Bij elk werk wordt veel bruikbare informatie gegeven en zijn er leuke weetjes. De tekeningen zullen jonge kinderen aanspreken, terwijl de begeleidende verhalen/teksten eerder gericht zijn op oudere kinderen. Een verzorgde, grote uitgave met een aantrekkelijk omslag om samen met kinderen te bekijken, over te praten en wellicht om hun eigen interpretatie te geven/tekenen. Vanaf ca. 6 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463931151 | 34 pagina's

Titel De Vlaamse meesters
Auteur Thaïs Vanderheyden
Secundaire auteur Katrien Hardeman
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Gent : Borgerhoff & Lamberigts, september 2019
Overige gegevens 34 pagina's - gekleurde illustraties - 33 cm
ISBN 9789463931151
PPN 429103131
Rubriekscode België 737.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Schilderkunst ; Schilderkunst; Vlaanderen; Geschiedenis
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Schilderkunst

Relaties/Serie

Grote kunst voor kleine kenners
Boek

Grote kunst voor kleine kenners (2013...)

vol.
Uitgeleend
Thaïs Vanderheyden