Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Ongewervelde dieren
Boek

Ongewervelde dieren ([2019])/ Sarah Ridley, vertaling [uit het Engels]: Paul van den Belt ; eindredactie: TekstBalk Redactiebureau, Ria Balk

Spinnen, bijen en krabben : het zijn allemaal ongewervelde dieren. Waaraan herken je zulke dieren? Lees wat de kenmerken zijn, met veel grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek over ongewervelde dieren maakt deel uit van de serie 'Soort bij soort : ... in het dierenrijk'* : dit zijn grote vierkante boeken waarin in hoofdstukken van steeds twee pagina's vrij veel informatie wordt gedeeld. De vormgeving is wat ouderwets: de foto's staan in kaders en de kleuren zijn erg fel. De informatie is in duidelijke 'brokjes' opgedeeld, waardoor het boek als een goede basis kan dienen voor bijvoorbeeld een spreekbeurt of opstel. Door af en toe een vraag te stellen, dwingt de schrijver af dat je als lezer actief meedenkt. Zo maakt zij ongewervelde dieren, over het algemeen niet een groep van 'lievelingsdieren' van kinderen, toch erg bijzonder en interessant. De feitjes zullen de lezer echt bijblijven. In de tekst dikgedrukte woorden worden op de laatste pagina uitgelegd in een 'moeilijke woordenlijst'. De auteur, Sarah Ridley, heeft meerdere natuurboeken voor kinderen geschreven. Over dieren verschenen al heel veel informatieve boeken, dit boek is een aardige aanvulling, maar geen uitschieter. Vanaf ca. 8 jaar, ook geschikt voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463415071 | 24 pagina's

Titel Ongewervelde dieren
Auteur Sarah Ridley
Instelling /TekstBalk Redactiebureau, Sint-Oedenrode
Secundaire auteur Paul van den Belt ; Ria Balk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Invertebrates have no backbone. - Wayland, Hodder and Stoughton Limited, (c)2018. - (In de animal kingdom)
ISBN 9789463415071
PPN 423150758
Rubriekscode 597
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ongewervelde dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Ongewervelde dieren

Relaties/Serie

Soort bij soort
Boek

Soort bij soort ... in het dierenrijk (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Sarah Ridley