Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Amfibieën
Boek

Amfibieën ([2019])/ Sarah Ridley, vertaling [uit het Engels]: Paul van den Belt ; eindredactie: TekstBalk Redactiebureau, Ria Balk

Kikkers, salamanders en padden : het zijn allemaal amfibiëen. Waaraan herken je een amfibie? Lees wat de kenmerken zijn, met veel grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kikkers, salamanders en axolotls ... het zijn allemaal amfibieën. Wat zijn eigenlijk de kenmerken van een amfibie? Eerste wordt uitgelegd dat amfibieën tot de gewervelde dieren behoren. Deze uitgave, in royaal vierkant formaat en met kleurrijk omslag, bevat tien hoofdstukken. Hierin wordt ingegaan op o.a. kenmerken als het leven op zowel het land als in het water, de vochtige huid en het leggen van eieren. Bij dit laatste komt ook de ontwikkeling van een kikker aan bod. Tot slot is er aandacht voor de poten: de meeste hebben er vier, maar er zijn ook soorten die geen poten hebben. Kleurrijke lay-out, de kleur van de achtergrond waarop de tekst is geplaatst, wisselt steeds. Daarop zijn telkens een of twee grote mooie kleurenfoto's opgenomen, ze ondersteunen de tekst goed. De vrij korte teksten, soms in blokjes, staan in vrij grote letters. In enkele gekleurde kaders is een vraag opgenomen, die de lezer aanspoort tot nadenken. Maakt deel uit van de reeks 'Soort bij soort : ...in het dierenrijk'*, waarin alle diersoorten aan bod komen. Bevat een lijst met moeilijke woorden, een register en meer-weten-tips voor bijpassende boeken en websites. Leerzame uitgave, die zowel thuis als op school bruikbaar is. Vanaf ca. 8 jaar, ook geschikt voor iets oudere moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463415026 | 24 pagina's

Titel Amfibieën
Auteur Sarah Ridley
Instelling /TekstBalk Redactiebureau, Sint-Oedenrode
Secundaire auteur Paul van den Belt ; Ria Balk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Amphibians live on land and in water. - Wayland, Hodder and Stoughton Limited, (c)2019. - (In de animal kingdom)
ISBN 9789463415026
PPN 423150693
Rubriekscode 598.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Amfibieen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Amfibieën

Relaties/Serie

Soort bij soort
Boek

Soort bij soort ... in het dierenrijk (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Sarah Ridley