Ik ben een uil
Boek

Ik ben een uil ([2019])/ vertaling [uit het Frans]: J.H. Gever

Kijk, daar is de uil. Overdag slaapt hij en 's nachts gaat hij op jacht. Weet je waar de uil woont en met wie? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige tekeningen in warme, natuurlijke kleuren, met kijkgaten en deels in vorm gesneden pagina's. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nieuw deeltje in de serie 'Kijk naar mij!', waarin eerder boekjes verschenen over een lieveheersbeestje, een bij en nu ook 'Ik ben een mier'*. Dit keer staat het leven van de uil centraal. Na de beknopte beschrijving van het uiterlijk volgen wetenswaardigheden over de leefwijze en maakt de lezer kennis met mevrouw Uil en een nest vol kleintjes. Het vierkante, hardkartonnen boekje heeft afgeronde hoeken, doorkijkjes en in vorm gesneden bladzijden. De gestileerde illustraties staan steeds over een dubbele pagina en zijn uitgevoerd in warme kleuren, waarbij nachtelijk blauw, groen en bruin overheersen. De beknopte tekst staat in de illustraties. Een aantrekkelijke en goed verzorgde uitgave voor ouders en opvoeders die kinderen al jong in contact willen brengen met de natuur. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025771690

Titel Ik ben een uil
Auteur Magali Attiogbé
Secundaire auteur J.H. Gever
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, [2019]
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie ISBN ontleend aan de barcode op de achterkant - Tekst & illustraties Magali Attiogbé - Vertaling van Le hibou. - Éditions Amaterra, (c)2017. - (Ma petite nature)
ISBN 9789025771690
PPN 422917869
Genre dierenleven
Thematrefwoord Uilen ; Natuur
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Kijk naar mij!
Boek

Kijk naar mij! (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Magali Attiogbé