Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Sterke verhalen & hoe je ze schrijft
Boek

Sterke verhalen & hoe je ze schrijft een epische gids voor jonge schrijvers ([2019])/ door Rebecca Stern & Grant Faulkner, met een voorwoord van Jason Reynolds ; Nederlandse vertaling [uit het Engels] Marie Lotte Hagen

Praktische gids voor schrijvers in spe over personages, plot en planning en het vinden van je eigen stem. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

NaNoWriMo (National Novel Writing Month) is een Amerikaans programma dat sinds 1999 is gericht op het in één maand - november - schrijven van een roman. Het is de basis van dit boek, dat in vier delen is gesplitst: 1. Een goede voorbereiding; 2. Klaar voor de start; 3. Schrijf! en 4. Wat nu? Aan bod komen onder meer: Openingszinnen, de DARE machine, je innerlijke redacteur en wanneer je hem weg moet laten, routines, queeste, je favoriete boek als mentor, de verteller, ontspannen, feedback en nog veel meer. In het voorwoord wordt schrijven vergeleken met verhuizen. Na de eerste verbazing hierover blijkt dat een goedgekozen voorbeeld. Hiermee is de toon gezet voor deze verrassende en zeer praktische schrijfgids voor jongvolwassenen en jongeren. Op basis van dit boek organiseert Uitgeverij Blossom Books schrijfcursussen voor young adults. Overzichtelijke lay-out met behapbare teksten, opsommingtekens en vrij grote letters. Verfrissend, gebruiksklaar met veel praktijkvoorbeelden en vlot geschreven. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463491785 | 298 pagina's

Titel Sterke verhalen & hoe je ze schrijft : een epische gids voor jonge schrijvers
Uniforme titel Sterke verhalen en hoe je ze schrijft Sterke verhalen
Auteur Rebecca Stern
Secundaire auteur Grant Faulkner ; Jason Reynolds ; Marie Lotte Hagen
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Blossom Books, [2019]
Overige gegevens 298 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Brave the page. - Viking, (c)2019
ISBN 9789463491785
PPN 422376922
Rubriekscode 814
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Schrijven
PIM Rubriek Schrijvers en Boeken
PIM Trefwoord Schrijven