Ik ben een mier
Boek

Ik ben een mier ([2019])/ vertaling [uit het Frans]: J.H. Gever

Kijk, daar is de mier. Weet je wel hoe sterk mieren zijn, waar ze wonen en hoe ze geboren worden? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige tekeningen in warme, natuurlijke kleuren, met kijkgaten en deels in vorm gesneden pagina's. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Vierkant hardkartonnen prentenboek met afgeronde hoeken en doorkijkjes waarin het leven van de mier aan de orde komt. De eigenschappen van de mier worden summier belicht, zoals zware dingen kunnen tillen, wonen in een nest met heel veel broertjes en zusjes, en larven die uit de eitjes komen en later mieren worden. De prachtige, eenvoudige illustraties lopen door over twee bladzijden, zijn origineel en in warme kleuren uitgevoerd. De doorkijkjes passen op de ene pagina, maar daarna ook op de volgende. Deeltje uit de reeks 'Kijk naar mij', waarin eerder deeltjes over een bij en een lieveheersbeestje verschenen en nu ook 'Ik ben een uil'*. Een ideale manier om peuters al jong wegwijs te maken in de natuur. De veelzijdige illustratrice is kunstenares, geboren in Togo en opgegroeid in Frankrijk. Een aantrekkelijke, goed verzorgde uitgave om peuters vanaf ca. 2 jaar iets over de mier te leren.

Specificaties

Nederlands | 9789025771683

Titel Ik ben een mier
Auteur Magali Attiogbé
Secundaire auteur J.H. Gever
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, [2019]
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie ISBN ontleend aan de barcode op de achterkant - Tekst & illustraties Magali Attiogbé - Vertaling van La foumi. - Éditions Amaterra, (c)2015. - (Ma petite nature)
ISBN 9789025771683
PPN 422917850
Genre dierenleven
Thematrefwoord Mieren ; Natuur
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Kijk naar mij!
Boek

Kijk naar mij! (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Magali Attiogbé