Het meisje zonder handen en andere verhalen van Grimm
Boek

Het meisje zonder handen en andere verhalen van Grimm ([2019])/ Ed Franck, met illustraties van Anne Westerduin

Vier sprookjes van de gebroeders Grimm worden op eigentijdse wijze herverteld. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ed Franck, veelzijdig kinderboekenschrijver die onder meer klassiekers bewerkte en vertaalde, bewerkte vier sprookjes van Grimm voor een volwassen publiek (zoals de gebroeders Grimm ze ooit bedoelden). Franck las verschillende versies van de sprookjes, en maakte er zijn eigen verhalen van. De personages krijgen in zijn vertellingen meer diepgang, hun belevenissen worden gedetailleerd en gloedvol beschreven. De auteur neemt de vrijheid om elementen te veranderen of een afwijkend vertelperspectief te kiezen. Dit maakt de verhalen eigentijdser en meer gelaagd. We leren bijvoorbeeld Rapunzel kennen als een jonge vrouw die er alles aan doet om de eentonigheid van haar bestaan in de toren te doorbreken. Wanneer de prins haar in de toren bezoekt, ontspint zich een teder en invoelbaar liefdesverhaal. Het taalgebruik is soms poëtisch, dan weer vrij plat. Zinnen worden vaak halverwege afgebroken, lopen door over twee of meer regels, waardoor de tekst de vorm van een lang gedicht krijgt. Met zwart-witillustraties en toelichting op de bewerkingen achter in het boek. Ook geschikt voor jongeren vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089247810 | 312 pagina's

Titel Het meisje zonder handen en andere verhalen van Grimm
Uniforme titel Het meisje zonder handen De trouwe Johannes Raponsje die Rapunzel werd Vrouw Holle
Auteur Ed Franck
Secundaire auteur Jacob Grimm ; Wilhelm Grimm ; Anne Westerduin
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Houtekiet, [2019]
Overige gegevens 312 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits - Bevat: Het meisje zonder handen ; De trouwe Johannes ; Raponsje die Rapunzel werd ; Vrouw Holle
ISBN 9789089247810
PPN 423987798
Rubriekscode Duits 863
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes