Durf te falen
Boek

Durf te falen alles wat ik heb geleerd van dingen die fout gingen ([2020])/ Elizabeth Day, vertaald uit het Engels door Eefje Bosch

Op basis van haar eigen ervaringen legt de Britse schrijfster en journaliste uit wat je kunt leren van dingen die fout gaan, waarin je te kort schiet of mislukt.

Aanwezigheid

Recensie

Veel goede dingen komen voort uit een crisis - dat vormt de kern vormt van het boek. De Britse journaliste Day deelt de items waarin zij het gevoel had tekort te schieten op in diverse onderwerpen: erbij horen, daten, sport, relaties, werk, familie, zwangerschap en nog een paar. Geen 'verhandeling over'; het uitgangspunt is de eigen ervaring, en die is complex! Eerlijk en open komt alles over het voetlicht. Zij doorspekt haar verhaal met delen uit de openhartige interviews met Bekende Britten, tot stand gekomen via haar podcast How to fail. Ze schrijft humorvol en relativerend. Dat maakt dat je haar de soms wat overdreven voorstelling van zaken vergeeft. Misschien komt dat ook door het nuanceverschil in betekenis tussen 'to fail' en 'falen'. In het Nederlands worden de (normale) tegenslagen en te kort schieten in het leven niet direct beleefd als falen. Fouten maken mag mits je ervan leert, dat maakt zij in alle toonaarden duidelijk. Iets te veel ligt het zwaartepunt op het succes dat volgt op falen (in succes kun je ook weer falen, stelt zij in het laatste hoofdstuk) want dat is niet per se wetmatig. Een breed publiek zal met dit positieve en optimistische boek zijn voordeel kunnen doen. Het is geen leerboek, eigen ervaring is het uitgangspunt. De situaties zijn navoelbaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026347733 | 327 pagina's

Titel Durf te falen : alles wat ik heb geleerd van dingen die fout gingen
Auteur Elizabeth Day
Secundaire auteur Eefje Bosch
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ambo|Anthos, [2020]
Overige gegevens 327 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: How to fail. - London : 4th Estate, 2019
ISBN 9789026347733
PPN 423041282
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zelfverwerkelijking; Verhalen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Zelfverwerkelijking