Griezelen in de achtbaan [Makkelijk lezen]
Boek

Griezelen in de achtbaan [Makkelijk lezen] ([2019])/ Geronimo Stilton, omgeschreven door: Juliëtte Rosenkamp ; illustraties binnenwerk: Danilo Barozzi (ontwerp) en Giulia Zaffaroni (kleur) ; vertaling [uit het Italiaans]: Loes Randazzo

Geronimo gaat met zijn vriendin Duifje Duistermuis naar de Grote Griezelkermis. De grootste attractie is een griezelachtbaan. Dan ontdekken ze dat sommige passagiers zomaar verdwijnen! Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Geronimo Stilton gaat met zijn vriendin Duifje Duistermuis naar een enge griezelige kermis. Sommige knaagdieren komen zelfs niet terug van de achtbaan. Dat is reden genoeg voor Geronimo en zijn vrienden om op onderzoek uit te gaan. Een spannend en makkelijk leesbaar verhaal, in grotendeels dezelfde vormgeving als de andere 'Stilton-boeken': veel tekeningen, vetgedrukte, kleurrijke en verschillende lettersoorten zorgen voor een levendige, speelse bladspiegel, die uitnodigt tot lezen. De gewone boeken van Geronimo zijn, ondanks de drukke vormgeving, zeer populair bij moeizame lezers zoals kinderen met dyslexie; dit is zelfs een speciaal Makkelijk Lezen boek. Het is een bewerking en vereenvoudiging van een eerder deel met dezelfde titel*, dat in een gewone editie en met een dyslexievriendelijk lettertype verscheen. De belangrijkste verschillen zitten in de grotere letters, iets rustigere bladspiegel, kortere zinnen en minder moeilijke woorden. Het verhaal is ingedeeld in korte, getitelde hoofdtukken, zonder inhoudsopgave. Op een pagina voorin wordt de familie Duistermuis voorgesteld; achterin verder geen uitleg of bijlagen. Het door de uitgever vermelde niveau AVI-M5 is niet officieel vastgesteld. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085925316 | 128 pagina's

Titel Griezelen in de achtbaan [Makkelijk lezen]
Auteur Geronimo Stilton
Secundaire auteur Juliëtte Rosenkamp ; Danilo Barozzi ; Giulia Zaffaroni ; Loes Randazzo ; Elisabetta Dami
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Wakkere Muis, [2019]
Overige gegevens 128 pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Gebaseerd op een idee van Elisabetta Dami - Op omslag: ML (Makkelijk Lezen Boek) - Gebaseerd op: Brividi sull'ottovolante - Segrate : Edizioni Piemme S.p.A., (c)2011. - (Tenebrosa Tenebrax)
ISBN 9789085925316
PPN 424139448
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Kermissen ; Verdwijningen
Taal Nederlands