Storm
Boek

Storm de verboden brief van Maarten Luther ([2019])/ Karen van Holst Pellekaan

Antwerpen, 1521. Storm (12) is de zoon en leerling van een drukker. Als zijn vader een verboden manuscript van de ketterse Maarten Luther laat drukken, wordt hij betrapt en gearresteerd. Storm moet vluchten, maar waarheen? Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Het is 1521. Storm is de 12-jarige zoon en leerling van drukker Klaas Voeten uit Antwerpen. Hij ontdekt dat zijn vader een verboden manuscript van de ketterse Maarten Luther wil gaan drukken. Vader Klaas voelt veel voor Luthers nieuwe geloof dat ingaat tegen de kwalijke praktijken van de kerk. Maar tijdens het drukken worden ze betrapt en Klaas gearresteerd. Storm ziet kans om te vluchten, maar waar is hij veilig? Fictief verhaal, deels gebaseerd op feitelijkheden, dat is geschreven voorafgaand aan de première van de gelijknamige film, begin 2017, het jaar van de 500ste verjaardag van de Reformatie. Het meeslepende verhaal wordt op soepele wijze verteld, waarbij ook ruimte is voor een wensvervullende ontluikende liefde tussen Storm en het meisje dat hem helpt. In cursief gedrukte en korte tussenhoofdstukken worden telkens gebeurtenissen beschreven die invloed hebben op het verloop van het verhaal. In een kort nawoord benoemt de auteur haar motieven. Spannend jongensboekverhaal, ook voor meisjes, dat gezien de film veel belangstelling zal gaan genereren. Verzorgde uitgave met op het omslag een foto uit de film. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789033835575 | 212 pagina's

Titel Storm : de verboden brief van Maarten Luther
Auteur Karen van Holst Pellekaan
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Columbus, [2019]
Overige gegevens 212 pagina's - 22 cm
Annotatie Naar de film: Storm : letters van vuur - Eerder verschenen onder de titel: Storm : letters van vuur. - Tiel : Aerial Media Company, 2016
ISBN 9789033835575
PPN 423101552
Genre historische roman
Thematrefwoord België; 16e eeuw ; Verzet ; Geloofsvervolging ; Geschiedeniscanon
Taal Nederlands