Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Zo slapen dieren
Boek

Zo slapen dieren ([2019])/ geïllustreerd door Marie Stumpfová, geschreven door Jirí Dvorák

Ieder dier slaapt op zijn eigen manier. Zo slaapt de hazelmuis het grootste deel van zijn leven en kan de zeehond slapend zwemmen. Met grafische illustraties in natuurtinten. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Sommige dieren slapen maximaal twee uurtjes per keer, andere zoals de hazelmuis het grootste deel van hun leven. En de zeehond kan slapend zwemmen. In dit (oblong) prentenboek , vertaald uit het Tjechisch, lees je van alles over de slaapgewoontes van dieren. Dat de illustrator grafisch vormgever is, is te zien aan de illustraties. De illustraties over een spread en in natuurlijke kleuren, veel bruin- , geel- en groentinten hebben een grafische uitstraling. De tekst staat, afhankelijk van de kleuren van de illustraties, in een gele, grijze of witte letter. Soms is de tekst op een drukke ondergrond gedrukt en daardoor wat moeilijker te lezen. De grote prenten en de poëtische tekst sluiten goed bij elkaar aan. Een voorbeeld: 'boven hun kop een zwarte deken met gaatjes van de sterren en onder hun rug een zout bed'. In 2014 werd het boek derde bij The Most Beautiful Book of the Czech Republic, in 2015 kreeg het een Golden Ribbon in de categorie artistieke prestaties van het jaar. Een aantrekkelijk boek om voor te lezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492986054

Titel Zo slapen dieren
Auteur Marie Stumpfová
Secundaire auteur Jirí Dvorák ; Edgar de Bruin
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Boycott, [2019]
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 × 30 cm
Annotatie Vertaald uit het Tsjechisch. - Vertaling Edgar de Bruin - Vertaling van: Jak svírata spí. - Praha : Baobab, 2014
ISBN 9789492986054
PPN 418988013
Rubriekscode 592.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Slapen; Dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Slapen