Mijn beschermende brein
Boek

Mijn beschermende brein hoe je brein jou beschermt met pijn (2019)/ Kitty Rumping, Ramona van Bakkum

Hoe komt het dat je buikpijn hebt, als je een lastige toets krijgt? Uitgelegd wordt o.a. waar pijn goed voor is en hoe je hersenen je beschermen bij pijn. Met stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Recensie

Markante uitgave die kinderen meer inzicht en begrip bijbrengt over pijn, de werking van de hersenen en het zelf leren beïnvloeden van pijn. Pijn is niet leuk, maar wel nuttig. Het brein (de hersenen) krijgt elke dag (en nacht) berichtjes over wat er in het menselijk lichaam gebeurt. Dat gebeurt via sensoren (mini-opzichters) die over het hele lichaam verspreid zitten. Het brein komt in actie als er grote veranderingen optreden - het zal het lichaam dan gaan beschermen, met hulp van verschillende hersenonderdelen. In dit boek wordt dit goed uitgelegd door de Hypothalamus, Hypofyse, Amygdala en de Hippocampus die zichzelf en hun functie voorstellen als geanimeerd stripfiguurtje. De hersenen beschermen het lichaam bij onveilige situaties met pijn; het tegenovergestelde komt echter ook voor: kinderen die geen pijn voelen, wat het lichaam erg kan schaden. De informatie is specifiek, maar wordt luchtig en kleurig geïllustreerd verteld. Overzichtelijke en kleurrijke lay-out. De auteur werkt als fysiotherapeut in een pijnteam van een revalidatiecentrum. Met tips over gevoelens en het ontwikkelen van veilige gedachten. Met tips voor ouders, tips voor filmpjes en websites en bronvermelding. Voor kinderen die een goed leesniveau hebben, vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789090315836 | 72 pagina's

Titel Mijn beschermende brein : hoe je brein jou beschermt met pijn
Auteur Kitty Rumping
Secundaire auteur Ramona van Bakkum
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Beverwijk] : [Kitty Rumping], 2019
Overige gegevens 72 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Auteur: Kitty Rumping, illustraties: Ramona van Bakkum. - Omslag vermeldt: Met voorwoord van: Prof. dr. Erik Scherder - Met literatuuropgave
ISBN 9789090315836
PPN 42245396X
Rubriekscode 604.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pijn ; Hersenen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Pijn