Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De magische strijd van Bakkerij Bliss
Boek

De magische strijd van Bakkerij Bliss ([2019])/ Kathryn Littlewood, met illustraties van Wouter Tulp ; vertaling [uit het Engels]: Annemarie de Vries

In de dorpen rond Rampenburg is een onvoorstelbare winterchaos uitgebroken. Meesterbakker Roos (13) probeert met haar magische baksels de stadjes te redden. Steeds blijkt een andere meesterbakker, Nevika, haar voor te zijn. Moet Roos de strijd aangaan met Nevika, of juist samenwerken? Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In Rampenburg, woonplaats van bakkersfamilie Bliss, is de winter aangebroken. Een levende sneeuwpop klopt aan voor hulp in een naburig stadje, dat onder een hevige sneeuwstorm gebukt gaat. Roos (13) gaat samen met haar twee broers en hun sprekende dieren (kat Per en muis Jacques) op weg, om met haar magische baksel het stadje te redden. Maar een andere meesterbakker, Nevika, blijkt haar voor te zijn geweest. In meerdere stadjes die hulp nodig hebben, duikt Nevika op. Roos, niet gewend dat ook anderen heldendaden kunnen verrichten met magische bakproducten, ziet Nevika als rivaal. Maar uiteindelijk komt ze erachter, dat ze alleen door samenwerken de wereld kan bevrijden van de verschrikkelijke winterchaos. Dit zevende deel uit de Bakkerij Bliss-serie volgt op 'De ultieme uitdaging van Bakkerij Bliss'* en bevat opnieuw een op zich zelf staand afgerond avontuur. Goed uitgewerkte humoristische personages. De getitelde hoofdstukken beginnen met een kleine zwart-wit potloodtekening. Heerlijk vlot leesbaar, spannend winters fantasieverhaal, waarin problemen met magische bakrecepten uit een oud familiekookboek worden opgelost. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000365388 | 285 pagina's

Titel De magische strijd van Bakkerij Bliss
Auteur Kathryn Littlewood
Secundaire auteur Wouter Tulp ; Annemarie de Vries
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Holkema & Warendorf, [2019]
Overige gegevens 285 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Holiday magic. - (c)2018. - (A Bliss novel)
ISBN 9789000365388
PPN 422971103
Genre sprookjes
Thematrefwoord Bakkers ; Magie; Winter
Taal Nederlands