In de tuin van Monet
Boek

In de tuin van Monet (2019)/ Kaatje Vermeire

Claude (ik-figuur) wist al vroeg dat hij schilder wilde worden. Later gaat hij de natuur in en schildert hij veel buiten. Hij legde er zelfs een tuin voor aan. Prentenboek over de Franse impressionistische schilder Claude Monet (1840-1926), met kleurenillustraties gebaseerd op zijn werk. Voorlezen vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Claude Monet (ik-figuur) wist al vroeg: ik wil later schilder worden! Hij voelde ook dat binnen schilderen zijn kleuren dof maakte - hij wilde naar buiten, de natuur in waar kleuren zorgen voor leven en beweging. Samen met Camille, zijn vrouw, is hij schilderend buiten - als Camille sterft, verdwijnen ook de kleuren. Gelukkig ontmoet hij Alice. Samen met haar gaat hij wonen in het roze huis; mét grote tuin, vol bloeiende bloemen. Als hij zich afvraagt of een tuin ook in water kan bloeien, maakt hij een watertuin vol waterlelies. Dat verandert zijn schilderen: vlekken, vegen, vormen - steeds hetzelfde, nooit hetzelfde. Kunstprentenboek, gemaakt in samenwerking met het Kunstmuseum Den Haag in verband met de tentoonstelling 'Tuinen van verbeelding'*. Jonge kinderen maken hierdoor kennis met Monet, zijn schilderkunst en zijn manier van kijken. De geschilderde prenten, met veel ruimte voor bloeiende natuur in vette kleuren, trekken meteen de aandacht. De tekst is beeldend en vangt een heel leven in een aantal compacte tekstblokken. (Leren) kijken als een schilder en schilderen als een kijker - met de natuur rondom je heen in een hoofdrol! Voorlezen vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025878221

Titel In de tuin van Monet
Auteur Kaatje Vermeire
Instelling /Kunstmuseum Den Haag
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2019 - Den Haag : Kunstmuseum Den Haag
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie In colofon: Dit is een deel in de serie kunstprentboeken van Leopold in samenwerking met het Kunstmuseum Den Haag
ISBN 9789025878221
PPN 422940968
Rubriekscode Frankrijk 737.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Monet, Claude
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Monet