Holy Trientje
Dwarsligger

Holy Trientje ([2019])/ Anne-Gine Goemans

Een oude non ontpopt zich tot vredesactiviste en verzamelt mensen om haar heen die geraakt zijn door de gevolgen van kernenergie en kernwapens.

Aanwezigheid

Recensie

Het komt zelden voor dat een roman de lezer tot tranen ontroert en doet huilen van het lachen. De compositie is briljant en geloofwaardig, de thematiek schrijnend en de taal doorwrocht, modern en helder. De auteur (1971) heeft veruit de beste maatschappelijke roman geschreven die in de laatste jaren is verschenen. De hoofdpersoon, een oude, enigszins geflipte non raakt geïnspireerd door een, eveneens oude, Amerikaanse vredesactiviste en besluit tot actie over te gaan. Om haar heen verzamelen zich mensen geraakt door het zware verleden van de ramp bij Fukushima, de ondergang van de Marshall eilanden als gevolg van Amerikaanse kernproeven en ander volk. De actie tegen een militaire installatie in Nederland blijft niet zonder gevolgen, zowel voor de actievoerders zelf als voor de samenleving die een renaissance beleeft van de anti-kernwapen protesten uit het recente verleden. Deze roman is geschreven op basis van gedegen onderzoek, reizen, interviews en lang en veel nadenken en verdient alle aandacht van iedereen die geeft om de wereld. Zeer relevante maatschappelijke roman over een ongebruikelijke vredesactiviste en bijzondere actie. Scherp geschreven. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789049807399 | 687 pagina's

Titel Holy Trientje
Auteur Anne-Gine Goemans
Type materiaal Dwarsligger
Editie [Tweede druk];
Uitgave [Amsterdam] : Dwarsligger®, [2019]
Overige gegevens 687 pagina's - 12 cm
Annotatie Deze dwarsligger® is tot stand gekomen in samenwerking met Ambo|Anthos uitgevers - 1e druk: Amsterdam : Ambo|Anthos, (c)2019
ISBN 9789049807399
PPN 421793694
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dwarsligger
Boek

Dwarsligger (2009-...)

vol. 622
Uitgeleend