Londen
Boek

Londen (2019)/ auteurs: Birgit Weber, Elizabeth Carter, Fiona Dunlop, Lesley Reader, vertaling [uit het Duits]: Tom Feinl en Hessel Leistra voor Fontline ; redactie, zetwerk en productie: Fontline

Aanwezigheid

Recensie

De Wat & Hoe reisgids Londen begint met een Top 10 en een korte algemene introductie van de stad. Daarna worden de wijken in en om het centrum in vijf hoofdstukken besproken. De lezer krijgt per besproken gebied een stukje geschiedenis, tips over bezienswaardigheden (met plattegrond) en adressen van restaurants, pubs, winkels en uitgaansgelegenheden aangereikt. De bezienswaardigheden, zoals musea, paleizen, speciale buurten etc., worden zeer gedetailleerd besproken, zodat de lezer niets hoeft te missen tijdens zijn bezoek. Ook aan kinderen is gedacht, zij het met een paar tips. Verder uitstapjes naar Kew Gardens en Windsor, drie wandelingen en de noodzakelijke praktische informatie (dokter etc.). Er is gebruikgemaakt van handige kleurcodes, zodat de hoofdstukjes makkelijk zijn op te zoeken. Met gedetailleerde plattegronden, een stratenregister en een algemeen register achterin, aantrekkelijke kleurenfoto's en een overzichts- en metrokaart op de uitvouwbare voor- en achterflap. Deze herdruk werd herzien, de gids werd voorzien van een nieuw omslag en serienaam (Stad & streek).

Specificaties

Nederlands | 9789021573007 | 238 pagina's

Titel Londen
Auteur Birgit Weber
Instelling /Fontline, Nijmegen
Secundaire auteur Elizabeth Carter ; Fiona Dunlop ; Lesley Reader ; Tom Feinl
Type materiaal Boek
Editie Tiende, herziene druk;
Uitgave Utrecht : Wat & Hoe, 2019
Overige gegevens 238 pagina's - illustraties, plattegronden - 19 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Utrecht : Kosmos Z&K, 2001. - (Kosmos reisgids) (Wat & hoe. Reisgids) - Met register - Vertaling van: London. - Ostfildern : Mairdumont GmbH & Co. KG, (c)2019. - (Baedeker smart guide)
ISBN 9789021573007
PPN 421793619
Rubriekscode Groot-Brittannië 996.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Londen; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Groot-Brittannië (Londen)

Relaties/Serie

Wat & hoe Reisgids
Boek

Wat & hoe Reisgids (2001-...)

vol.
Uitgeleend