Escape room. 2: Los de raadsels op en kraak de code : de onzichtbare dreiging
Boek

Escape room. 2: Los de raadsels op en kraak de code : de onzichtbare dreiging ([2019]), Ivan Tapia, Montse Linde ; vertaling [uit het Spaans]: Joost Mulder ; redactie: Madeleine Gimpel

Vind je weg in de wirwar van tunnels van ondergronds Londen om de verderf zaaiende Wanstein Club te verslaan. Ontsnap door de raadsels op te lossen. Met illustaties in zwart en blauw en een plattegrond. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

In dit puzzelboek van de Spaanse raadselontwerper en regisseur van een theatershow over raadsels, Ivan Tapia, is opnieuw een ontsnappingsverhaal het uitgangspunt. Dit keer figureren twee hoofdrolspelers, te weten Candela en Janina. Samen met hen los je raadsels op na het lezen van een hoofdstuk. Na het vinden van een getal of woord wordt aangegeven op welke pagina het verhaal verder gaat. Er wordt gewerkt met een plattegrond (Londen, te vinden op beide binnenflappen), plaatjes bij en raadsels in de teksten. De raadsels draaien om ruimtelijk en geometrisch inzicht en thema's als geschiedenis, waarheid, vrede, liefde en overvloed. Maakt deel uit van de reeks 'Escape room'*; de delen zijn onafhankelijk van elkaar te gebruiken. Achterin staan aanwijzingen en - gelukkig - oplossingen. De tekeningen en symbolen zijn in blauw en zwart en geven kleur aan dit lang niet gemakkelijke raadselboek. Voor puzzelliefhebbers vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789043921503 | 176 pagina's

Titel Escape room. 2: Los de raadsels op en kraak de code : de onzichtbare dreiging
Secundaire auteur Ivan Tapia ; Montse Linde ; Joost Mulder ; Madeleine Gimpel
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Kosmos Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 176 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Escape book : La amenaza invisible. - Barcelona : Lunwerg, (c)2017
ISBN 9789043921503
PPN 421924950
Rubriekscode 621.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Raadsels
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Puzzels

Relaties/Serie

Escape room
Boek

Escape room (2019-...)

vol. 2
Uitgeleend