Hoe je mollen vangt en een wordt met de natuur
Boek

Hoe je mollen vangt en een wordt met de natuur ([2019])/ Marc Hamer, met illustraties van Joe McLaren ; uit het Engels vertaald door Anneke Bok en Koen Boelens

Autobiografische verhalen van de auteur over mollen en zijn beroep als mollenvanger, natuurbeleving en filosofische gedachten en gedichten daaromheen.

Aanwezigheid

Recensie

Dit verhaal is een soort autobiografie van iemand die uiteindelijk (humane) mollenvanger als beroep koos. Maar het is meer dan dat. Na de feiten over mollen en het mollen vangen bij elk hoofdstukje volgt steeds een gedeelte met mijmeringen, gevoelens, filosofisch getinte overwegingen, visie op de wereld om hem heen en heel sterk de band die hij met de natuur heeft. Het is een eenling (ook al is hij getrouwd en heeft kinderen) die één wil worden met de aarde, met een acceptatie en liefde voor al wat is (ondanks de gevangen mollen). Natuurbewustzijn en het veranderende milieu komen ook aan de orde. Deels lijkt het een zwaarmoedig en zoekend mens, die zijn geluk vooral vindt in het alleen zijn in het landschap. Het werk functioneert als rustpunt en inspiratiebron. Tot hij te oud wordt om als mollenvanger te functioneren en zich terugtrekt in het geluk van zijn huwelijk. Elk tekstgedeelte wordt afgesloten met een poëtische ontboezeming en een linosnede-afdruk in zwart-wit. Deze openhartige inkijk in een stijl van leven is bijzonder. Een poëet met een bijzondere en knappe zinsbouw, gestuurd door wat de toekomst brengt.

Specificaties

Nederlands | 9789044541120 | 255 pagina's

Titel Hoe je mollen vangt en een wordt met de natuur
Auteur Marc Hamer
Secundaire auteur Joe McLaren ; Anneke Bok ; Koen Boelens
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Geus, [2019]
Overige gegevens 255 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: How to catch a mole, and find yourself in nature. - Harvill Secker, (c)2019
ISBN 9789044541120
PPN 423023608
Rubriekscode Groot-Brittannië 577.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurleven; Wales ; Mollen (dier)
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Natuurleven