Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Het moddermonster
Boek

Het moddermonster ([2019])/ geschreven door Jonnie Wild, met illustraties van Brita Granström ; vertaald uit het Engels door Ineke Ris

Alle oerwouddieren zijn bang voor het moddermonster, maar niemand heeft het ooit gezien. Tot vier apen het monster in de modderpoel zien. Het blijken vijf flamingo's te zijn. Op weg naar de rivier om de flamingo's af te spoelen, schrikken steeds andere dieren van het groter wordende monster. Prentenboek met dynamische, kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Geen van de wilde dieren in Afrika heeft het moddermonster ooit gezien, maar ze zijn er allen bang voor. De apen signaleren het monster het eerst, maar het blijken de vijf flamingo's te zijn die ónder de modder zitten. Als de apen ze naar de rivier dragen, lijken ze samen op het moddermonster. Elke keer schrikt een ander dier van het moddermonster dat van vorm verandert doordat het wrattenzwijn, de neushoorn en de olifanten zich aansluiten. Een grappig stapelverhaal waarin kleuters in de moddervormen de volgende dieren kunnen raden. De grootte van de letters varieert, waardoor de voorlezer aanwijzingen krijgt voor de accenten. De illustraties geven met aquarelverf en kleurpotlood grote expressie aan de emoties van de dieren. Het royale vierkante prentenboek is door de spreadvullende afbeeldingen geschikt voor groepsgebruik. De glanzende pagina's laten de kleuren extra spreken. Achterin beknopte informatie over flamingo's en natuurbescherming, waar de opbrengst van dit boek naartoe gaat. Tweede prentenboek van dit duo in de 'Vijf Flamingo's-Reeks', na 'De hapgrage krokodil'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059276222

Titel Het moddermonster
Auteur Jonnie Wild
Secundaire auteur Brita Granström ; Ineke Ris
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : C. de Vries-Brouwers, [2019]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: The mud monster - London : Otter-Barry Books, (c)2018
ISBN 9789059276222
PPN 423665944
Genre dierenleven
Thematrefwoord Wilde dieren ; Monsters ; Angsten ; Hulpvaardigheid ; Stapelverhalen
Taal Nederlands