Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Oef
Boek

Oef wat een geluk! ([2019])/ [tekst] Ghislaine Roman & [illustraties] Tom Schamp, Nederlandse vertaling [uit het Frans]: Sylvia Vanden Heede

Een eikeltje ontkiemt in de grond. Een slak, een ree en de seizoenen trekken eraan voorbij, ook een storm, brand en houthakkers. Er wordt zelfs een tuin om hem heen gebouwd. Maar de eik mag blijven staan en wordt steeds groter en gelukkiger. Groot prentenboek met intens gekleurde, op hout geschilderde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een eikel groeit uit tot boom en de seizoenen trekken voorbij. Telkens wordt de eik gespaard. Het begint met een eekhoorn die vergeet dat hij het eikeltje verstopt heeft, en een slak en ree trekken voorbij aan de jonge blaadjes. Langs de eik trekt een storm en een bosbrand en hij wordt behoed voor boomkap. Mensen bouwen een huis met een tuin rondom hem en de kinderen gebruiken de boom in hun spel. De eik is gelukkiger dan ooit. Een boom als personage waaromheen van alles gebeurt, doet denken aan de klassieker 'Het huisje dat verhuisde'. De spreadvullende rijkgekleurde illustraties zijn op hout geschilderd met transparante verf, zodat de nerven nog zichtbaar zijn. Er is veel op te zien met beeldgrapjes en dat maakt dat dit verhaal een bijzondere kijkervaring is, zoals eerdere boeken van Schamp. De geschreven tekst golft mee op de kleuren van de seizoenen en staat elke keer ergens anders in het beeld met het woordje OEF in grote letters ertussen geschilderd. Het grote, staande formaat van dit prentenboek en de thematiek van het verhaal, maakt het zeer geschikt voor groepsgebruik. Ook de schutbladen tonen het hout van een eik. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401463133

Titel Oef : wat een geluk!
Auteur Ghislaine Roman
Secundaire auteur Tom Schamp ; Sylvia Vanden Heede
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2019]
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 38 cm
Annotatie Vertaling van: Ouf! - Toulouse : éditions Milan, (c)2015
ISBN 9789401463133
PPN 424179393
Thematrefwoord Bomen ; seizoenen ; Natuur ; Groeien ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands