De glorie van Rome
Boek

De glorie van Rome de klassieke kunst van het oorlog voeren ([2019])/ Adrian Goldsworthy, vertaling [uit het Engels] Roelof Posthuma

Geschiedenis van de oorlogsvoering tijdens het Romeinse rijk (vanaf de achtste eeuw voor Christus tot en met de vierde eeuw) en de wijze waarop de Romeinen daarbij doorgaans zo succesvol waren.

Aanwezigheid

Recensie

De macht van het Romeinse rijk heeft altijd berust op zijn militaire superioriteit. Oorlog voeren zat als het ware in de Romeinse genen. Dat geldt voor de vele veroveringsoorlogen, maar de Romeinse generaals en soldaten waren ook bereid om tegen elkaar te vechten, met tal van burgeroorlogen tot gevolg. Zoals we dat van hem gewend zijn, leidt classicus Goldsworthy de lezer met vaardige hand door de Romeinse militaire geschiedenis. Allereerst het republikeinse Rome, uitmondend in de oorlogen met Carthago en het hellenistische rijk. Daarna begon de verovering van de wereld en de eeuwenlange heerschappij over die wereld. Om te eindigen met de ondergang van het Romeinse rijk in het Westen in de zesde eeuw na Christus. De doorslaggevende factor voor die successen van het Romeinse leger was volgens Goldsworthy zijn flexibiliteit. Dezelfde basisstructuur kon zich aanpassen aan plaatselijke omstandigheden en op deze manier veel verschillende tegenstanders verslaan. Met tal van zwart-witfoto's, een kleurenkatern, bijlages, een woordenlijst, een uitgebreide literatuurlijst en register.

Specificaties

Nederlands | 9789401916073 | 256 pagina's

Titel De glorie van Rome : de klassieke kunst van het oorlog voeren
Auteur Adrian Goldsworthy
Secundaire auteur Roelof Posthuma
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij Omniboek, [2019]
Overige gegevens 256 pagina's, 16 ongenummerde pagina's platen - illustraties, kaarten - 22 cm
Annotatie Oorspronkelijke Engelse uitgave: (c)2000 - Met literatuuropgave, register
ISBN 9789401916073
PPN 423075489
Rubriekscode 923.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Oorlogvoering; Romeinse Rijk
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Romeinse Rijk