Migratie
Boek

Migratie hoe de mensheid zich over de wereld heeft verspreid (2019)/ Robin Cohen, vertaling [uit het Engels]: Renée de Graaf ; redactie: Marjolein Brokkelkamp

Overzicht van migratie in heden en verleden, de uiteenlopende beweegredenen van migranten en de vraagstukken die migratie met zich meebrengt.

Aanwezigheid

Recensie

Migratie is al zo oud als de mensheid. Al sinds mensenheugenis verplaatsten groepen of individuen zich vanwege natuurrampen, hongersnood, oorlog, vervolging, slavernij of hoop op een beter bestaan. Dit overzicht door de Britse hoogleraar ontwikkelingsstudies brengt een en ander in beeld. Na een historisch overzicht van uiteenlopende beweegredenen van migranten wijdt hij aandacht aan migratie in het recenten verleden, onder meer joden die uitweken voor het naziregime en de Turkse migratie naar West-Duitsland. Dan volgen hoofdstukken over hedendaagse migratie: onder meer mensenhandel in sekswerkers, ballingen tijdens de Koude Oorlog en migranten vanuit Afrika over de Middellandse Zee. Een laatste deel behandelt hedendaagse controverses en ontwikkelingen, zoals de opvang van migranten en de politiek van nationale overheden betreffende immigratie. Het boek is voorzien van talrijke illustraties in kleur, kaarten en grafieken, literatuurverwijzingen in eindnoten en een register. Een nuttig overzichtswerk voor wie zich een beeld en mening wil vormen over migratie in heden en verleden en de vraagstukken die dit met zich meebrengt. Verzorgde uitgave.

Specificaties

Nederlands | 9789059569829 | 224 pagina's

Titel Migratie : hoe de mensheid zich over de wereld heeft verspreid
Auteur Robin Cohen
Secundaire auteur Renée de Graaf ; Marjolein Brokkelkamp
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Fontaine Uitgevers, 2019
Overige gegevens 224 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Migration. - André Deutsch Limited, (c)2019
ISBN 9789059569829
PPN 422889997
Rubriekscode 302.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Migratie
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Migratie