Go Jessie
Boek

Go Jessie op naar goud ([2019])/ Emma Moss

Jessie moet haar nieuwe kamer uit en bij haar broertje slapen. Haar kamer wordt verhuurd, omdat haar vader is ontslagen. Dat is balen, want binnenkort is er een belangrijk vlogevent waarvoor ze nieuwe grappen wil bedenken. En er komt ook nog een belangrijke turnwedstrijd aan! Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In het vierde deel uit de serie 'Vlogvriendinnen', na het derde deel 'Hashtag Hermelien : onderuit'* (2018), staat deze keer Jessie centraal. Haar vader is net ontslagen. Daarom moet Jessie haar net opgeknapte kamer uit, om die te kunnen verhuren aan een studente. Zelf slaapt ze nu bij haar kleine broertje op de kamer. Net nu ze nieuwe grappen moet bedenken voor hun vlogkanaal. En net nu ze extra moet oefenen voor de turnwedstrijd die er aan komt. Daarnaast staat er ook nog een belangrijk vlogevent op de agenda. Het kost Jessie veel moeite om alle ballen in de lucht te houden. Ze moet keuzes maken, want ze kan niet iedereen te vriend houden. Humoristisch meidenboek dat echt past in deze multimediale tijd. De afwisselende lay-out met verschillende typografieën voor de appjes en vlogs en de zwart-wit foto's en vele kleine zwart-wit illustraties maken het boek zeer gevarieerd en vlot leesbaar. De illustraties versterken het verhaal zonder er veel aan toe te voegen. Achterin is een tiental vlogtips opgenomen. Kennis van de voorgaande delen is niet noodzakelijk, maar maakt het wel leuker. Verzorgd uitgegeven boek voor meiden vanaf ca. 10 jaar, ook geschikt voor iets oudere moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789024573288 | 297 pagina's

Titel Go Jessie : op naar goud
Auteur Emma Moss
Secundaire auteur Merel Leene
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2019]
Overige gegevens 297 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Nederlandse Vertaling Merel Leene - Ondertitel op omslag: "Met 10 tips om nog betere YouTubefilmpjes te maken" - Vertaling van: Jazzy Jessie : going for gold. - London : Macmillan Children's Books, 2017. - (Girls can vlog ; 4)
ISBN 9789024573288
PPN 422917648
Genre schoolverhaal - sport
Thematrefwoord Vloggen ; Gezin ; Turnen ; Schoolleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Vlogvriendinnen
Boek

Vlogvriendinnen (2017-...)

vol. 4
Uitgeleend
Emma Moss