Rozet is op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei 2024) gesloten
Logboek van Theo Thorbecke
Boek

Logboek van Theo Thorbecke ([2019])/ door Jeff Kinney, vertaling [uit het Engels]: Hanneke Majoor

Theo Thorbecke (ik-persoon), de beste vriend van Bram Botermans, is ook met een dagboek begonnen. Hij schrijft over zijn vriendschap met Bram en de grappige dingen die ze samen beleven. Bram is niet altijd even aardig, maar toch zijn ze beste vrienden. Logboek met veel zwart-witte cartoons. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In veel landen schoot dit nieuwe boek van de auteur van de serie 'Het leven van een loser' vanuit het niets meteen in de top van de bestsellerlijsten. Kinney heeft met dit boek wederom in de roos geschoten. Draaide het in de Loser-boeken allemaal om Bram Botermans, in dit logboek speelt zijn vriend Theo Thorbecke de hoofdrol. Nou ja, eigenlijk staat dit boek ook weer vol met hilarische situaties die de twee vrienden samen beleven. Hierbij komen Brams egoïstische trekjes duidelijk naar voren en soms vraag je je als lezer af waarom Theo Bram nog als vriend wil hebben en komt het dichtbij pestgedrag. Maar gelukkig bijt Theo ook regelmatig (onbedoeld) van zich af en, zoals Brams moeder zegt: 'echte vrienden werken elkaar op de zenuwen'. Net als Bram heeft Theo zijn logboek versierd met heel veel grappige tekeningen. Met dit verschil dat de figuurtjes geen neuzen hebben, want die kan Theo niet tekenen. Ook dit boek is geschikt voor jonge tieners die niet zo van lezen houden, door ruimte op de pagina, grote regelafstand en korte stukken tekst afgewisseld met illustraties. Vertaling van 'Diary of an awesome friendly kid : Rowley Jefferson's journal'*. Vanaf 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026150111 | 224 pagina's

Titel Logboek van Theo Thorbecke
Auteur Jeff Kinney
Secundaire auteur Hanneke Majoor
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein, [2019]
Overige gegevens 224 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Diary of an awesome friendly kid : Rowley Jefferson's journal. - New York : Amulet Books, (c)2019
ISBN 9789026150111
PPN 423039679
Genre schoolverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Vriendschap ; Pesten ; Dagboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het leven van een allerbeste vriend
Boek

Het leven van een allerbeste vriend (2019-...)

vol. [1]
Uitgeleend
Jeff Kinney