Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het complete drakenboek
Boek

Het complete drakenboek ([2019])/ tekst Federica Magrin, illustraties Anna Láng ; vertaling [uit het Italiaans]: Ellen Hosmar ; redactie: Vitataal

Wil je alles weten over draken en/of een draak willen leren temmen? Met veel grapjes wordt verteld welke westerse, oosterse en bijzondere draken er zijn en tips gegeven om ze o.a. te berijden en fit te houden. Met grote kleurenillustraties van draken. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Weet jij hoeveel soorten draken er bestaan? En heb je enig idee hoe je een draak kan temmen? Dat lees je in deze praktische gids voor drakenjagers en -trainers. Het staat vol informatie en nuttige tips waarmee je van alles te weten komt over draken. Het boek heeft een groot royaal formaat en een aantrekkelijke omslag. Het bevat een inhoudsopgave en is ingedeeld in vier hoofdstukken, waarvan er drie gaan over verschillende soorten draken: westerse, oosterse en bijzondere draken. Het laatste hoofdstuk heeft drakenkunde als onderwerp, waarbij dieper wordt ingegaan op de anatomie van een draak, wat draken eten en meer informatie over de draak. De tekst zit vol met humor, zoals de regels voor een brave draak. 'Regel 1: Geen scheten laten in het openbaar!' Het boek bevat prachtige, kleurrijke illustraties in veelal groot formaat en een duidelijke vormgeving. Het taalgebruik bevat soms moeilijke woorden (bv. aerodynamisch, symbolisch en gestroomlijnd) en lange zinnen, enige leeservaring is gewenst. Het zal vooral kinderen aanspreken met interesse voor draken, sprookjes en fantasy en is geschikt voor goede lezers van ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059560413 | 63 pagina's

Titel Het complete drakenboek
Auteur Federica Magrin
Secundaire auteur Anna Láng ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Fontaine uitgevers, [2019]
Overige gegevens 63 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaling van: Il grande libro dei draghi. - Milan : White Star Kids, (c)2019
ISBN 9789059560413
PPN 422910007
Rubriekscode 908.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Draken
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Fabeldieren