Het geheime bondgenootschap
Boek

Het geheime bondgenootschap (2019)/ Philip Pullman, vertaald [uit het Engels] Gabriëlla van Karsbergen, Emilin Lap, Mario Molegraaf, Roelien Plaatsman en Theo Schoemaker

Lyra is twintig en studeert. Maar zij en haar deamon Pantalaimon zijn uit elkaar gegroeid. Als Pan bij haar weggaat, reist Lyra hem wanhopig achterna en begint er een angstig avontuur. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De 20-jarige Lyra studeert en denkt dat haar leven in rustiger vaarwater terecht is gekomen. Haar avonturen in het poolgebied liggen ver achter haar. Helaas zijn zij en haar deamon Pantalaimon, een verlengde van haar karakter, uit elkaar gegroeid, ze begrijpen elkaar helemaal niet meer. Het loopt bij Pan zo hoog op dat hij vertrekt, Lyra in wanhoop achterlatend. Lyra voelt zich geïsoleerd en reist naar het oosten, op zoek naar haar deamon en op zoek naar zichzelf. Tegelijkertijd reist Malcolm Polstead, de man die Lyra als baby heeft gered van een overstroming, naar het oosten om op zoek te gaan naar een bijzondere rozenolie en op zoek naar het mysterie van de wonderbaarlijke Stof. Twee verhaallijnen vol filosofie, verwarring, politiek, gevaar en geweld. Het verhaal wijst naar onze wereld. Naar de donkere kanten van de islam, naar politici die kiezen voor hebzucht of hun eigen gelijk maar geeft ook de zoektocht naar jezelf als mens weer. Het doet denken aan 'Lord of the rings' en aan het boek de Silk roads. Wederom een meesterwerk van Pullman (1946). Deel 2 na 'La belle sauvage'* van 'Het boek van stof'; vertaling van 'The secret commonwealth'**. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044635782 | 636 pagina's

Titel Het geheime bondgenootschap
Auteur Philip Pullman
Secundaire auteur Gabriëlla van Karsbergen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Prometheus, 2019
Overige gegevens 636 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The secret commonwealth. - Oxford : David Fickling Books, (c)2019. - (The book of dust ; vol. 2)
ISBN 9789044635782
PPN 422984876
Genre science-fiction - avonturenroman
Thematrefwoord Magie ; Zoektochten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het boek van stof
Boek

Het boek van stof (2017-...)

vol. dl. 2
Uitgeleend
Philip Pullman