Mijn verjaardag gaat niet door!
Boek

Mijn verjaardag gaat niet door! (augustus 2019)/ Jo Simmons, met illustraties van Nathan Reed ; vertaald [uit het Engels] door Pim Lammers

Tom (ik-persoon) is bijna jarig. Dat wordt een groot feest want dit jaar is het zijn geluksverjaardag! Maar dan besluiten zijn ouders na wat bizarre ongelukjes dat het feest niet doorgaat. Dat laat Tom natuurlijk niet zomaar gebeuren. Met veel grappige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een grappig, aanstekelijk verhaal voor een jonge doelgroep, dat ook erg geschikt is om voor te lezen. Het zal gegarandeerd tot enkele flinke lachbuien leiden, vooral door het gebruik van bizarre zelfbedachte scheldwoorden en ietwat absurde gebeurtenissen. Ik-persoon Tom viert bijna zijn geluksverjaardag, iets waar hij enorm naar uitkijkt. Helaas besluiten zijn ouders na een aantal vervelende ongelukjes dat ze het dit jaar niet vieren. De omschrijving van deze ongelukjes is hilarisch (wat te denken van een varken die op de chihuahua van zijn oma valt?) en de manier waarop Tom tracht alsnog zijn verjaardag te redden is erg grappig en creatief. Het verhaal bevat niet alleen verwijzingen naar verschillende historische en popcultuur fenomenen, vaak in de vorm van de vele verkleedpartijen van Tom, maar ook leuke, grappige illustraties in zwart-wit die het boek extra aantrekkelijk maken. Al met al is het een verhaal dat aansluit bij de rijke belevingswereld van kinderen, terwijl het meer dan genoeg humor bevat om ook meelezende ouders te blijven boeien. Grote letters en regelafstand. Vertaling van 'My parents cancelled my birthday!'*. Eerder schreef de auteur 'Broer te ruil!'**. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463850100 | 231 pagina's

Titel Mijn verjaardag gaat niet door!
Auteur Jo Simmons
Secundaire auteur Nathan Reed ; Pim Lammers
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Billy Bones, augustus 2019
Overige gegevens 231 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: My parents cancelled my birthday. - London : Bloomsbury Children's Books, 2019
ISBN 9789463850100
PPN 422890049
Genre humoristische roman
Thematrefwoord Verjaardagen ; Verkleden ; Vriendschap ; Familie
Taal Nederlands