Kinderyoga
Boek

Kinderyoga ontspannende oefeningen en verhaaltjes ([2019])/ van Evy Gruyaert, fotografie: Stefanie Faveere ; vormgeving & illustraties: Emma Thyssen

In vijf verhaaltjes wordt je kind verleid om o.a. ontspannende yogahoudingen aan te nemen en ademhalingsoefeningen te doen. Met creatieve tips en grappige instructieve lijntekeningen en kleurenfoto's. Onder begeleiding vanaf ca. 5 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Evy Gruyaert is een bekende Vlaamse radio- en televisiepersoonlijkheid. Bijna vijftien jaar geleden werd zij het gezicht van 'Start to Run', later kwamen daar 'Start to Bike', 'Start to Swim', 'Start to Veggie' en andere gezonde initiatieven bij. In dat kader past ook haar betrokkenheid bij yoga. Zij is ondertussen gediplomeerd yogaleraar en schreef in 2015 'Yoga met Evy'. De onderhavige uitgave is speciaal bedoeld om met kinderen op een speelse en luchtige manier heuse yoga-oefeningen te doen. De klemtoon ligt op 'fun' en 'niets hoeft', en op het meenemen van kinderen in een verhaaltje liever dan in theorie. Door van de oefeningen een 'ritueeltje' te maken, wordt het voor iedereen gemakkelijker en leuker om 'eventjes' wat yoga te doen. Maar in feite zijn het wel goede, basale oefeningen die aangeleerd worden. De tekst is bedoeld voor oudere begeleiders, maar kinderen kunnen meekijken via de kleurenfoto's en de grappige instructieve lijntekeningen (van Emma Thyssen). De lay-out in deze oblong uitgave is overzichtelijk en aantrekkelijk. Ook de 'cooling down' met reflectieve vragen is goed verzorgd. Met enige moeite zijn ook wat instructiefilmpjes te vinden op internet. Voor opvoeders met kinderen van ca. 5 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401461009 | 90 pagina's

Titel Kinderyoga : ontspannende oefeningen en verhaaltjes
Auteur Evy Gruyaert
Secundaire auteur Stefanie Faveere ; Emma Thyssen
Type materiaal Boek
Uitgave [Tielt] : Lannoo, [2019]
Overige gegevens 90 pagina's - gekleurde en zwart-wit illustraties - 18 × 22 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: Mama Baas
ISBN 9789401461009
PPN 423493329
Rubriekscode 158.27
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Yogaoefeningen; Kinderen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Yogaoefeningen