Orthomoleculaire therapie in de praktijk
Boek

Orthomoleculaire therapie in de praktijk 30 veelvoorkomende aandoeningen op een natuurlijke manier benadert ([2019])/ Elly Korzelius

Voorkomen, verlichten of genezen van dertig veelvoorkomende ziekten door middel van voeding, beweging, soms suppletie, ontspanning en slaap.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur, oorspronkelijk therapeute in de traditionele Chinese geneeswijze, bespreekt in dit lijvige werk dertig veelvoorkomende ziekten die door gedragsverandering in leefstijl te genezen, te voorkomen of te verlichten zijn. Voeding, beweging, soms suppletie, ontspanning en slaap zijn de sleutelbegrippen waarmee het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt aangesproken. Diabetes, hoge bloeddruk, hooikoorts, eczeem, dementie en de ziekte van Lyme zijn enkele ziekten die besproken worden, alle op dezelfde manier: eerst oorzaak of inzicht, dan hoe deze aandoening bestreden kan worden, vervolgens de bijwerkingen van medicijnen die door de reguliere geneeskunde voorgeschreven worden, een samenvatting en tot slot uitgebreide vermelding van de bronnen. Hoewel de opzet van dit uitputtende werk bedoeld is voor therapeuten, zijn de stijl en benadering zo praktisch en toegankelijk dat deze informatie ook voor leken, die voorstander zijn van een natuurlijker genezingsproces, zeer interessant is. Bevat index.

Specificaties

Nederlands | 9789492261373 | 500 pagina's

Titel Orthomoleculaire therapie in de praktijk : 30 veelvoorkomende aandoeningen op een natuurlijke manier benadert
Auteur Elly Korzelius
Type materiaal Boek
Uitgave Hillegom : SAAM Uitgeverij, [2019]
Overige gegevens 500 pagina's - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, index
ISBN 9789492261373
PPN 423360760
Rubriekscode 611.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Orthomoleculaire geneeskunde
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Orthomoleculaire geneeskunde