Coureur
DVD

Coureur ([2019])/ regie Kenneth Mercken

Een jonge wielrenner droomt ervan prof te worden, maar ontdekt gaandeweg dat hij misschien toch niet geschikt is voor de harde wielerwereld.

Aanwezigheid

Recensie

Belgische film (2019) van Kenneth Mercken (oud-wielrenner) over doping en ongezonde ambities in het profwielrennen. Met Koen De Graeve (Loft, De ronde), Karlijn Sileghem (Grenslanders), Niels Willaerts en Fortunato Cerlino (Medici). Een jonge wielrenner droomt ervan professional te worden, maar als hij in aanraking komt met de wielerwereld van doping en geweld, komt hij er gaandeweg achter dat hij daar niet geschikt voor is. Beoordeling IMDb: 6,6. Pauline Kleijer (Volkskrant 8-5-'19): 'Mercken toont het allemaal met de vaste hand van een ervaren filmmaker. (...) De zwijgzame personages en eenvoudige vertelwijze maken de film wat statisch, maar tegenover dat gebrek aan spanning staat het doorvoelde, overtuigende verhaal' (3 sterren). Sabeth Snijders (NRC 7-5-'19): 'Sfeer en esthetiek lijken (...) belangrijker dan een volledig helder verhaal. Af en toe zijn karakters erg summier uitgewerkt en is de informatiedichtheid erg dun. (...) Deze lacunes worden gecompenseerd door prachtige shots van gespierde lichamen die over de kasseien of tussen velden en bergen lijken te zweven. Of door de momenten waarin de afgetrainde pubers (...) ver weg van hun familie steun zoeken bij elkaar of mederenners te lijf gaan, opgefokt door competitiedrang en drugs' (4 sterren).

Specificaties

Nederlands | 5414937033676

Titel Coureur
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Kenneth Mercken ; Niels Willaerts ; Koen De Graeve
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Paradiso Films, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (96 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Niels Willaerts, Koen De Graeve, Nicola Rignanese. - Nederlands gesproken, Nederalnds, Frans en Engels ondertiteld - Videoversie van de film: België : Czar Film, 2018
ISBN 5414937033676
PPN 423451251
Genre sport
Thematrefwoord Wielrennen
Taal Nederlands