The fall of the American empire
DVD

The fall of the American empire ([2019])/ un film de Denys Arcand

Als een afgestudderde filosoof die noodgedwongen als bezorger werkt na een mislukte bankoverval twee tassen vol geld vindt, besluit hij die voor zichzelf te houden.

Aanwezigheid

Recensie

Misdaadsatire (2018) van de Canadese filmer Denys Arcand, met Maxim Roy, Maripier Morin en Eric Bruneau (Laurence anyways). Een afgestudeerde filosoof krijgt na een mislukte bankoverval opeens twee sporttassen vol geld in handen, die hij samen met een ex-crimineel en een mooie callgirl probeert wit te wassen, met de politie op zijn hielen. Na The decline of the American empire (1986, over seks) en The invasion of the barbarians (2003, over de dood) een derde film (over geld) in Arcands onderzoek van het moderne leven. Beoordeling IMDb: 6,4. Tomatometer: 59%. Floortje Smit (28-5-'19): 'Arcand fileert met een sardonisch genoegen onze idiote verhouding met geld. (...) Wie zijn zakken kan vullen, zal dat doorgaans niet nalaten; wie geen geld heeft, telt niet mee. (...) Toch is zijn scenario niet overal even scherp. Arcand speelt met Hollywood-clichés, maar niet altijd met succes.' (3 sterren). Belinda van de Graaf (Trouw 30-5-'19): 'Het gaat over de a-moraliteit van het kapitalisme, over de schaamteloze methoden van de rijken om hun rijkdom te verbergen, en hun geld weg te sluizen. Maar het gaat zeker ook ook over de incompetentie van politie en politieke leiders.Vraag is natuurlijk wat je hier tegenover kunt stellen. Misschien wel gewoon een man die het goede nastreeft' (3 sterren).

Specificaties

Frans | 9789492059550

Titel The fall of the American empire
Uniforme titel La chute de l'émpire americain
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Denys Arcand ; Alexandre Landry ; Rémy Girard ; Maripier Morin
Type materiaal DVD
Uitgave Arnhem : Contact Film, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (127 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Alexandre Landry, Rémy Girard, Maripier Morin. - Frans en Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Canada : Cinémaginaire Inc., 2018 - Oorspronkelijke titel: La chute de l'émpire americain
ISBN 9789492059550
PPN 423451499
Taal Frans