Zeelichtjes
Boek

Zeelichtjes ([2019])/ Ruth Symons & Carolina Rabei, vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen ; redactie en productie: Vitataal

Een meisje (ik-persoon) vaart 's avonds met haar vader mee op zee. Na het vissen vinden ze hun weg terug naar huis, met hulp van het licht van de sterren, de maan, de vuurtoren en de kermis. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties, flapjes en beweegbare delen. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In zes taferelen op dubbele pagina's wordt een verhaal verteld, maar door middel van de stemmige illustraties vooral vertoond, over een eenvoudige visser en zijn dochtertje (ik-persoon). Samen brengen ze de avond door in hun rode bootje en werpen de netten uit in zee. En hoewel de boot op en neer deint, leidt de vuurtoren hen weer veilig terug naar land. Daar wandelen vader en dochter hand in hand tussen de vrolijke lichtjes van een kermis door naar huis en stopt vader haar stevig in. Prentenboek met dunkartonnen bladzijden met flapjes en draaischijven, waarin eigenlijk weinig gebeurt, maar dat een vredige, veilige, tijdloze en onschuldige sfeer uitademt. In dat opzicht is deze uitgave prima geschikt als verhaaltje voor aan de bedrand. Behalve op de eerste dubbele pagina geeft de laatste zin van de vierregelige tekst telkens aan wat vader en dochter terugleidt naar huis: licht, van de maan, sterren, vuurtoren of straatverlichting. Verder zijn de teksten weinig poëtisch, hoewel de tekst op het achterplat dat wel belooft. Het boek moet het met name hebben van de geslaagde illustraties in combinatie met de bewegende delen, die een bescheiden mate van verwondering oproepen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048317974

Titel Zeelichtjes
Auteur Ruth Symons
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Carolina Rabei ; Kirsten Verhagen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: Sea lights. - London : Templar Books, 2019
ISBN 9789048317974
PPN 422755931
Thematrefwoord Nacht ; Vaders ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands