Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Frida's coole klimaatboek
Boek

Frida's coole klimaatboek ([2019])/ Moniek Vermeulen + Frank Pollet & Jurgen Walschot

Wie zijn de vervuilers? Moeten we anders gaan eten? Waarom doen politici zo weinig? Frida (12) vertelt, soms met een grapje, van alles over de oorzaken en gevolgen van de opwarming van de aarde. Met tips wat we, ook kinderen, kunnen én moeten doen? Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Klimaatverandering is het actuele thema van dit boek, dat zogenaamd geschreven is door Frida (12). De schrijfstijl sluit daardoor nauw aan bij die van de doelgroep. Frida is bekend van het jeugdboek 'Relmuis!' (2018). Met veel gevoel voor humor legt Frida eerst uit wat klimaat eigenlijk is. In 33 korte thema's gaat ze o.a. in op hoe de verwarming tot stand kwam en wat we kunnen én moeten doen om het tij te keren. Frida maakt goed duidelijk dat het broodnodig is om meer bewust met het klimaat om te gaan; af en toe proef je haar boosheid over het 'domme klimaatgedrag' dat we er allemaal op nahouden. Ze geeft heel concrete tips over hoe we de beste keuzes kunnen maken én laat zien dat je als kind invloed kunt uitoefenen door bijv. je ouders te helpen met het kiezen van de minst belastende boodschappen. Het boek heeft een royaal, bijna vierkant formaat en is vormgeven in scrapbook-stijl. De vele korte teksten staan op 'vastgeplakte losse velletjes lijntjes- en ruitjespapier' (dat leest niet altijd prettig) tegen een achtergrond van zogenaamd gerecycled grof papier. Daaromheen staan kleine grappige kleurenillustraties. Niet al te grote lettertypes, veelal blauw. Geen register of inhoudsopgave. Relevant thema, enorm informatief en de teksten lezen als een trein. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462914292 | 75 pagina's

Titel Frida's coole klimaatboek
Uniforme titel Frida's koele klimaatboek
Auteur Moniek Vermeulen
Secundaire auteur Frank Pollet ; Jurgen Walschot
Type materiaal Boek
Uitgave Wielsbeke : De Eenhoorn, [2019]
Overige gegevens 75 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Tekst Moniek Vermeulen & Frank Pollet en illustraties Jurgen Walschot. - Op omslag en titelpagina is "coole" van titel doorgestreept en ernaast staat "koele"
ISBN 9789462914292
PPN 424315920
Rubriekscode 556
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Klimaatveranderingen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Klimaat