Het boek is verliefd
Boek

Het boek is verliefd ([2019])/ Ramadier & Bourgeau, vertaling [uit het Frans]: Marita Vermeulen

Het boek is verliefd. Maar het boek is ook verlegen en durft er niet over te praten. Een muisje vraagt of je misschien een tekening voor het boek wil maken, en het een dikke knuffel wil geven. Dan maak je het boek helemaal gelukkig! Interactief hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een klein muisje vraagt zich af waarom het boek zo somber kijkt. Het duurt even voor het muisje de lezer kan vertellen wat er precies aan de hand is, maar dan is het duidelijk: het boek is verliefd op de lezer! Hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken dat op speelse manier tot leven komt. Op de linkerpagina's staat tegen een witte achtergrond een roze muisje afgebeeld en daarbij de tekst in speelse roze letters. Iedere rechterpagina toont een roze gezicht dat de volledige pagina vult. In enkele lijnen zijn ogen, neus en mond getekend en blosjes op de wangen maken het gezicht van het boek compleet. Soms praat het in een tekstballonnetje. De lezer wordt uitgenodigd om te lachen en het boek te knuffelen. En je ziet meteen: daar wordt het boek heel blij van. Door het sobere kleurgebruik oogt dit boek heel fraai en rustig. Verrassend interactief verhaal over boeken die lezers nodig hebben. In dezelfde opzet verschenen eerder delen waarin het boek boos is, moe is en ook 'Het boek is bang'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462914155

Titel Het boek is verliefd
Auteur Cédric Ramadier
Secundaire auteur ... Bourgeau ; Marita Vermeulen
Type materiaal Boek
Uitgave Wielsbeke : De Eenhoorn, [2019]
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Tekst: Cédric Ramadier, illustraties: Vincent Bourgeau - Vertaling van: Le livre amoureux. - Paris : l'école des loisirs, (c)2017
ISBN 9789462914155
PPN 424020009
Thematrefwoord Verliefdheid
Taal Nederlands