Slaap koppie
Boek

Slaap koppie slaapmeditaties om je kind lekker te laten slapen (2019)/ Marieke van Ginneken, met illustraties van Meike Lieve Bos

Lig je lekker? Stop dan je gedachten in een ballon of ruim al je bezigheden op in een grote ladekast. 19 verhalen of geleide meditaties om tot rust te komen voor het slapengaan. Met fantasievolle kleurrijke illustraties. Om voor te lezen vanaf ca. 6 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Met dit voorleesboek, bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd, kunnen ouders het kind helpen om de prikkels van de dag los te laten en tot rust te komen voor het slapengaan. De schrijfster, werkzaam binnen de jeugdpsychiatrie, brengt met deze 19 slaapmeditaties kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking met ontspanningsoefeningen en meditatie. De thema's van de visualisaties zijn divers, zodat het verschillende kinderen zal aanspreken. In het ene verhaaltje maakt het kind een reis naar een onbewoond eiland, in een andere kan het zijn of haar gedachten mee laten voeren door een ballon of worden alle activiteiten van de dag in verschillende laatjes gestopt. De verhaaltjes kunnen onafhankelijk van elkaar worden voorgelezen. Bij ieder verhaaltje hoort een kleurrijke en betoverende paginagrote illustratie waarop een hoofd is afgebeeld met daarop het thema van het verhaaltje verwerkt: haren gaan over in bijvoorbeeld bomen, snelwegen of een koraalrif, ertussendoor kronkelt een treinbaan of vliegen ballonen. Aantrekkelijk vormgegeven, hoewel de illustraties voor sommige kinderen wellicht iets te prikkelend zijn voor het slapen gaan. Vanaf ca. 6 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000370030 | 62 pagina's

Titel Slaap koppie : slaapmeditaties om je kind lekker te laten slapen
Uniforme titel Slaapkoppie
Auteur Marieke van Ginneken
Secundaire auteur Meike Lieve Bos
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Spectrum, 2019
Overige gegevens 62 pagina's - illustraties - 25 cm
ISBN 9789000370030
PPN 422970980
Rubriekscode 416.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Slapen; Kinderen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Slapen