Let op: in week 18 is Rozet Centrum om 20.00 uur gesloten in plaats van 22.00 uur
Een walvis zo groot als...
Boek

Een walvis zo groot als... ([2019])/ Daniel Frost, Nederlandse vertaling [uit het Engels] Bette Westera

Cuno en zijn zusje Aia wonen in het hoge noorden. Als hun vader vertelt over een bijzondere, reusachtige walvis, gaat Cuno in zijn kajak op zoek. Het wordt een spannende tocht langs geisers en ijsgrotten. Maar is hij wel alleen in zijn kano? Prentenboek met sfeervolle illustraties in ijzige kleuren van het poollandschap. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoog in het noorden vertelt de vader van Cuno en Aia hen over een heel groot dier: de walvis. Cuno vraagt zich af waarom hij een dier dat zo groot is nog nooit heeft gezien. Hij wil alleen op onderzoek uit, maar zijn zusje Aia denkt daar anders over. Prachtig prentenboek over liefde voor dieren en de liefde tussen broer en zus, die prima kan samengaan met een hoop gemopper. De eenvoudige tekst staat in zwarte schreefloze letters over de platen afgedrukt. In de prenten die vaak een spread vullen, neemt de kleur blauw in allerlei schakeringen een belangrijke plaats in. Licht in de kleuren geel, oranjerood en wit maakt de sfeer van het uitgestrekte koude hoge noorden compleet. De mensen en dieren zijn eenvoudig getekend, zonder detail. Toch zijn emoties goed te zien. Verrassend is daarbij de werking van perspectief. Je ziet Cuno soms van onder het wateroppervlak, van hoog uit de lucht, en een keer frontaal en heel dichtbij wanneer hij is geschrokken. Vaak ook ademen de platen de uitgestrektheid, de kleinheid van de mensen. De auteur raakte voor dit prentenboek geïnspireerd door een reis naar Groenland. Prachtig boek dat kou en warmte ademt. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492995377

Titel Een walvis zo groot als...
Auteur Daniel Frost
Secundaire auteur Bette Westera
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Samsara, [2019]
Overige gegevens 36 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie In colofon: (c)2018 Daniel Frost: illustraties en tekst - Vertaling van: The children and the whale. - Berlijn : Little Gestalten, (c)2018
ISBN 9789492995377
PPN 422941697
Genre dierenleven
Thematrefwoord Broer-zus relatie ; Noordpool ; Walvissen ; Zoektochten ; Natuur
Taal Nederlands