Viproom
Boek

Viproom ([2017])/ Jens Lapidus, vertaling [uit het Zweeds] Steven Schneijderberg

Als een man uit de gevangenis komt, heeft hij het vaste plan iets van zijn leven te gaan maken, maar vanwege zijn kennis van het criminele milieu wordt hij benaderd door een advocatenkantoor vanwege een vermissing.

Aanwezigheid

Recensie

Teddy komt na acht jaar vrij uit de gevangenis en heeft het vaste plan iets van zijn leven te gaan maken. Maar hij wordt al spoedig afgeperst. Bovendien wordt hij vanwege zijn kennis van het criminele milieu benaderd door een advocatenkantoor om te helpen bij het terugvinden van de ontvoerde Philip, een man van 26 die al jong zijn fortuin heeft gemaakt. Teddy moet samenwerken met Emelie, een jonge advocate die fanatiek probeert partner in de firma te worden. De zaak aan de politie overdragen is geen optie, maar de ontvoerders willen eindelijk wel eens 'hun' geld zien. Complicerende factor is dat Teddy's neef zich in het criminele milieu goed op zijn plaats voelt. Dit is het eerste deel van wat na de Stockholm-trilogie een nieuwe reeks thrillers moet worden. Lapidus (1974) maakt het zijn lezers niet gemakkelijk. De intrige is vrij ingewikkeld, verschillende verhaallijnen lopen door elkaar en er zijn veel vragen die pas in de loop van het verhaal beantwoord worden. Daarnaast graaft hij diep in de ziel van zijn karakters. Al met al een prachtige thriller.

Specificaties

Nederlands | 9789400509399 | 477 pagina's

Titel Viproom
Auteur Jens Lapidus
Secundaire auteur Steven Schneijderberg
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : A.W. Bruna Uitgevers, [2017]
Overige gegevens 477 pagina's - 20 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: 2014 - Vertaling van: VIP-rummet. - Stockholm : Wahlström & Widstrand, 2014
ISBN 9789400509399
PPN 411093959
Genre thriller
Taal Nederlands