Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Stockholm delete
Boek

Stockholm delete ([2018])/ Jens Lapidus, vertaald [uit het Zweeds] door Jasper Popma en Clementine Luijten

Een jonge advocate en een ex-crimineel zetten alles op alles om de waarheid boven tafel te krijgen rond de gruwelijke moord op een onbekende man.

Aanwezigheid

Recensie

Zelfstandig te lezen vervolg op 'Viproom'*, waarin de lezer al kennismaakte met de pas afgestudeerde advocate Emelie en de ex-gedetineerde Teddy. In een afgelegen huis wordt een gruwelijk vermoorde man gevonden. In de nabijheid staat een gecrashte auto. De zwaargewonde inzittende wordt als verdachte aangemerkt. Emelie, pas benoemd op een gerenommeerd bedrijfsjuristenkantoor in Stockholm, neemt de strafzaak op zich, ondanks strikt verbod van haar baas. Teddy, speciaal onderzoeker voor hetzelfde kantoor, helpt Emelie. De zaak lijkt verdacht veel te maken te hebben met de man die jaren geleden door Teddy ontvoerd werd. Ondertussen treedt Teddy's neef in de vroegere criminele voetsporen van zijn oom. Door de vele personages en verschillende verhaallijnen kost het moeite om de draad vast te houden. Er wordt veel straattaal gebruikt. De Zweedse auteur (1974), die zelf werkzaam is in de advocatuur, heeft zich duidelijk verdiept in de beweegredenen van criminelen. Hun karakters komen uitstekend uit de verf. Deze ingewikkelde, maar boeiende en overtuigende thriller wordt afgesloten met een cliffhanger. Tweede deel in een serie rond ex-crimineel Teddy en de advocate Emelie.

Specificaties

Nederlands | 9789400510678 | 479 pagina's

Titel Stockholm delete
Auteur Jens Lapidus
Secundaire auteur Jasper Popma ; Clementine Luijten
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : A.W. Bruna Uitgevers, [2018]
Overige gegevens 479 pagina's - 22 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: (c)2016 - Vertaling van: STHLM Delete. - Stockholm : Wahlström & Widstrand, 2015. - (Teddy & Emelie ; 02)
ISBN 9789400510678
PPN 418755124
Genre thriller
Taal Nederlands